17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κρήτη: Σε κρίσιμη αλλά σταθερη κατάσταση το 12χρονο αγοράκι στο τροχαίο στις Βουκολιές – Στη ΜΕΘ το 10χρονο που παρασύρθηκε απο κύματα

Ημερομηνία:

Δύο παιδιά νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, την ώρα που τα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν γεμίσει με ασθενείς με κορονοϊό.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δύο παιδιά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Το πρώτο, ένα 12χρονο αγοράκι, τραυματίστηκε στον θώρακα σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε μεταξύ Βουκολιών και Συριλίου, στην έξοδο της Εθνικής του Ταυρωνίτη.

Το παιδάκι δεν είναι διασωληνωμένο και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Από την άλλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 10χρονου παιδιού που παρασύρθηκε το Σάββατο από τα κύματα στην παραλία των Γουρνών στο Ηράκλειο και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι διασωληνώθηκε άμεσα από τους διασώστες που το μετέφεραν στο εφημερεύον Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου σταθεροποιήθηκε και από εκεί αμέσως στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη στην ΕΡΤ Χανίων, το 10χρονο παιδί «έχει ένα μεγάλο εγκεφαλικό οίδημα και η κατάστασή του να είναι πολύ σοβαρή».

«Δεν ανέπνεε για πολλή ώρα»

Για τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην παραλία των Γουρνών μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και ο άνθρωπος που αψήφησε τον κίνδυνο και έπεσε στα μανιασμένα κύματα για να βοηθήσει στη διάσωση του παιδιού.

«Τα κύματα έφταναν στο ύψος τα 10 με 20 μέτρα, όταν άκουσα κραυγές από την παραλία καθώς το σπίτι μου είναι κοντά», είπε ο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, ο οποίος έσπευσε να σώσει το παιδί.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, σύμφωνα με το ekriti, είδε πολλά άτομα στην παραλία και αμέσως έπεσε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί που είχαν παρασύρει τα κύματα.

Όταν το έβγαλε στην ακτή, με τη βοήθεια γιατρού που βρέθηκε στο σημείο, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο παιδί, το οποίο -σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη του- δεν ανέπνεε πολλή ώρα.

«Σε 20 λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες προσπάθησαν με απινιδωτή να επαναφέρουν παλμό πράγμα που κατάφεραν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τώρα είμαι εκεί για να ενημερωθώ για την υγεία του», είπε ο κ. Κορωνάκης.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Κρήτης

"google ad"

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, τα νοσοκομεία της Κρήτης δέχονται μεγάλη πίεση, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα Χανιά και τα Ηράκλειο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown, σήμερα νοσηλεύονται 71 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Αναλυτικά, 32 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid 1, 35 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid 2 και 4 ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο Ηράκλειο, 14 είναι οι διασωληνωμένοι στο ΠΑΓΝΗ και μένουν άλλες 13 κλίνες διαθέσιμες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έχει πέσει και είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Περιστατικά COVID μεταφέρονται στο Ηράκλειο και από άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...