15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ουρές στα ΑΤΜ για τις επιδοτήσεις αλλά μάταια – Πότε θα καταβληθούν

Ημερομηνία:

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους χιλιάδες αγρότες στην Κρήτη είχαν στηθεί την Τρίτη το απόγευμα στα ΑΤΜ προκειμένου να πάρουν τα χρήματα από τις επιδοτήσεις αλλά επί ματαίω…

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι μέχρι την τελευταία στιγμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν περισσότεροι αγρότες στάθηκε η αιτία να μην καταβληθεί το απόγευμα της Τρίτης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων δηλ το 30% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Τελικά η πληρωμή θα γίνει σήμερα Τετάρτη το απόγευμα και οι αγρότες που έχουν λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς θα δουν πρώτοι τα χρήματα σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη, με την πληρωμή να ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη μεσημέρι για όλες τις τράπεζες, ενώ για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει το περιθώριο των δύο ημερών για όσους τηρούν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες και θα δουν και εκείνοι χρήματα.

Και αυτή η πληρωμή όμως, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ θα είναι με σοβαρές ελλείψεις καθώς οι διορθώσεις είναι πολύ λίγες και το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν επιλυθεί τα θέµατα µε τον ΑΤΑΚ, τις επιλεξιµότητες και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα με αποτέλεσμα περίπου 30.000 χιλ.αγρότες σε όλη τη χώρα να μην πληρωθούν ενώ καλά είναι τα νέα για το Νατούρα καθώς έχει επιλυθεί το 80% των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόµενο αρκετοί να αναμένουν τη διορθωτική του Φεβρουαρίου για να τους καταβληθούν οι επιδοτήσεις.

Όσον αφορά τώρα την εξισωτική αποζηµίωση η καταβολή των χρημάτων αναμένεται µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 ∆εκεµβρίου, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ