15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Κρήτη: Πάνω από 7 εκ ευρώ σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας μέσα σε 2 χρόνια

Ημερομηνία:

Το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει και στην Κρήτη καταγράφεται από το ποσό που διατέθηκε μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής για την περίοδο 2018 – 2020 στην Περιφέρερεια Κρήτης

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την επισιτιστική συνδρομή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής για την περίοδο 2018-2020. Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται στα 7.146.500 ευρώ και περιλαμβάνει τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους καθώς και την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων.

«Είναι η πρώτη ετήσια συνέλευση για την υλοποίηση του έργου που επιτελεί το ταμείο βοήθειας για τους απόρους. Κάνουμε εξειδίκευση του προγράμματος κατά το τρέχον έτος με προμήθειες τροφίμων κι όσα μέτρα προβλέπονται από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Βαμβακάς.

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε απολογισμός από τον Διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρο Επιτροπάκη για την μέχρι σήμερα δράση καθώς και για τον προγραμματισμό που θα ακολουθηθεί στην διανομή τα επόμενα έτη.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των 26 Δήμων της Κρήτης που μετέχουν στη σύμπραξη, εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑμεΑ, της Εκκλησίας, τριτέκνων καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΜΕΠΑ και του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα υλοποιήσουν τα συνοδευτικά μέτρα που αφορούν το πολυθεματικό πρόγραμμα υγείας. Τέλος, στο πρόγραμμα μετέχει και η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης που θα υλοποιήσει το το τμήμα του έργου για τις νομικές συμβουλές και τον οικονομικό προγραμματισμό.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=xvIyCSnTTe8″]

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...