19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Κρήτη: Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κατάρρευση ποσοστών

Ημερομηνία:

Κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να καρπωθεί εκλογικά τη φυγή των ψηφοφόρων καταγράφει δημοσκόπησητης Κάπα Research, που έγινε για λογαριασμό του «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ» στην Περιφέρεια Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 602 ατόμων από 16 έως 29 Μαρτίου 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 21%, η Νέα Δημοκρατία 18,5%, το Κίνημα 10,1% και το ΚΚΕ 5% τη στιγμή όπου στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό 42,63%, η Νέα Δημοκρατία 21,74%, το ΠΑΣΟΚ 9,19% και το ΚΚΕ 4,3%.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά είχαν καταγραφεί στος Ηράκλειο (45,2%) και στα Χανιά (41,6%).

Οι κρητικοί επιλέγουν πρόσωπα για να τους κυβερνούν όχι με βάση το πολιτικό τους πρόγραμμα αλλά με βάση την προσωπικότητά τους ενώ κατά 75% θέλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό.

Κατά 75% δηλώνουν προβληματισμένοι για το μέλλον της χώρας ενώ το 72% αυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηξσης δηλώνουν ότι έχουν ισχυρή ελληνική εθνική ταυτότητα.

Σε ερώτηση για το ποια θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση της Ελλάδας στο μέλλον, 26% πιστεύει ότι Ελλάδα πρέπει να γίνει διεθνές κέντρο τουρισµού και δηµοφιλέστερος διεθνής προορισµός, το 24% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης (ηλιακή ενέργεια, πράσινη διαχείριση απορριµάτων, βιολογικές καλλιέργειες παντού), το 22% θεωρεί ότι στο μέλλον η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο ψηφιακών προϊόντων και τεχνολογιών (έξυπνα λογισµικά, εξελιγµένες ψηφιακές υπηρεσίες, ανάπτυξη καινοτόµων συστηµάτων τεχνολογίας)

Οι Κρητικοί κοιτούν στο μέλλον αλλά με ισχυρούς δεσμούς με τις παραδόσεις τους αφού θεωρούν ότι προκειµένου η χώρα µας να «σταθεί στα πόδια της» στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις µε γνώµονα:

53% Τι µελλοντικές εξελίξεις στον κόσµο (ψηφιακή εποχή, παγκοσµιοποίησ η κλπ)

42% Τις ρίζες και τις παραδόσεις της

Αισιόδοξοι για το μέλλον είναι Κρητικοί αφού σε ποσοστό 52% φαντάζονται την Ελλάδα ως µια χώρα που θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήµατα και θα έχει µια σταθερή οικονοµία

Για το μέλλον, τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι κατά 83% η Παιδεία, κατά 80% το ∆ηµογραφικό και κατά 75% η Οικονοµία.

Διχασμένοι σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πρέπει να ανήκει στην Ευρωζώνη, στο ΝΑΤΟ και στη Ζώνη Σένγκεν οι Κρητικοί, αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα σε ερωτηση για το σε ποιους από τους παρακάτω διακρατικούς οργανισµούς θα θέλατε να ανήκει η Ελλάδα το 2030; οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν οι εξής:

69% Ευρωπαϊκή Ένωση 52% Ευρωζώνη 48% ΝΑΤΟ 48% Ζώνη Σένγκεν

"google ad"

Τέλος, η σημασία που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμαρχος κάθε περιοχής καταγράφεται στη δημοσκόπηση, αφού μετά τον πρωθυπουργό θεωρείται το αξίωμα με τη μεγαλύτερη σημασία για την καθημερινότητά του.

Πιο συγκεκριμένα τα σημαντικότερα αξιώματα είναι:

90% Πρωθυπουργού 79% ∆ηµάρχου 75% Υπουργών 70% Βουλευτών

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...