Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κατάρρευση ποσοστών

Κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να καρπωθεί εκλογικά τη φυγή των ψηφοφόρων καταγράφει δημοσκόπησητης Κάπα Research, που έγινε για λογαριασμό του «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ» στην Περιφέρεια Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 602 ατόμων από 16 έως 29 Μαρτίου 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 21%, η Νέα Δημοκρατία 18,5%, το Κίνημα 10,1% και το ΚΚΕ 5% τη στιγμή όπου στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό 42,63%, η Νέα Δημοκρατία 21,74%, το ΠΑΣΟΚ 9,19% και το ΚΚΕ 4,3%.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά είχαν καταγραφεί στος Ηράκλειο (45,2%) και στα Χανιά (41,6%).

Οι κρητικοί επιλέγουν πρόσωπα για να τους κυβερνούν όχι με βάση το πολιτικό τους πρόγραμμα αλλά με βάση την προσωπικότητά τους ενώ κατά 75% θέλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό.

Κατά 75% δηλώνουν προβληματισμένοι για το μέλλον της χώρας ενώ το 72% αυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηξσης δηλώνουν ότι έχουν ισχυρή ελληνική εθνική ταυτότητα.

Σε ερώτηση για το ποια θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση της Ελλάδας στο μέλλον, 26% πιστεύει ότι Ελλάδα πρέπει να γίνει διεθνές κέντρο τουρισµού και δηµοφιλέστερος διεθνής προορισµός, το 24% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης (ηλιακή ενέργεια, πράσινη διαχείριση απορριµάτων, βιολογικές καλλιέργειες παντού), το 22% θεωρεί ότι στο μέλλον η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο ψηφιακών προϊόντων και τεχνολογιών (έξυπνα λογισµικά, εξελιγµένες ψηφιακές υπηρεσίες, ανάπτυξη καινοτόµων συστηµάτων τεχνολογίας)

Οι Κρητικοί κοιτούν στο μέλλον αλλά με ισχυρούς δεσμούς με τις παραδόσεις τους αφού θεωρούν ότι προκειµένου η χώρα µας να «σταθεί στα πόδια της» στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις µε γνώµονα:

53% Τι µελλοντικές εξελίξεις στον κόσµο (ψηφιακή εποχή, παγκοσµιοποίησ η κλπ)

42% Τις ρίζες και τις παραδόσεις της

Αισιόδοξοι για το μέλλον είναι Κρητικοί αφού σε ποσοστό 52% φαντάζονται την Ελλάδα ως µια χώρα που θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήµατα και θα έχει µια σταθερή οικονοµία

Για το μέλλον, τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι κατά 83% η Παιδεία, κατά 80% το ∆ηµογραφικό και κατά 75% η Οικονοµία.

Διχασμένοι σχετικά με το αν η Ελλάδα θα πρέπει να ανήκει στην Ευρωζώνη, στο ΝΑΤΟ και στη Ζώνη Σένγκεν οι Κρητικοί, αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα σε ερωτηση για το σε ποιους από τους παρακάτω διακρατικούς οργανισµούς θα θέλατε να ανήκει η Ελλάδα το 2030; οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν οι εξής:

69% Ευρωπαϊκή Ένωση 52% Ευρωζώνη 48% ΝΑΤΟ 48% Ζώνη Σένγκεν

Τέλος, η σημασία που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμαρχος κάθε περιοχής καταγράφεται στη δημοσκόπηση, αφού μετά τον πρωθυπουργό θεωρείται το αξίωμα με τη μεγαλύτερη σημασία για την καθημερινότητά του.

Πιο συγκεκριμένα τα σημαντικότερα αξιώματα είναι:

90% Πρωθυπουργού 79% ∆ηµάρχου 75% Υπουργών 70% Βουλευτών

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην ιδρυτική διακήρυξη της η Πρωτοβουλία…

8 mins ago

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά, με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ

Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ Την Πέμπτη 23/5/2024, στις 20:30,…

8 mins ago

Πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Αμερικανονατοϊκού προμαχώνα: Προχωράνε οι εργασίες στη Σούδα

Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα επιταχύνουν την αναβάθμιση των υποδομών στο ευρωατλαντικό τους προπύργιο στη…

15 mins ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

4 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

4 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

4 hours ago

This website uses cookies.