21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Προειδοποίηση για τηλεφωνική απάτη από δήμο

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής για προσπάθεια τηλεφωνικής απάτης σε βάρος δημότη με πρόσχημα οφειλές προς το Δήμο.

Συγκεκριμένα, άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο, προσποιούμενο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίου Βασιλείου προσπάθησε να πείσει τον δημότη ότι θα πρέπει να καταβάλει άμεσα σε συγκεκριμένο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ψευδές ποσό οφειλής προς τον Δήμο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου τονίζει πως ουδεμία σχέση έχει με αυτό και ότι πρόκειται για τηλεφωνική απάτη.

Οι υπηρεσίες του δήμου επικοινωνούν με τους δημότες για θέματα που αφορούν οφειλές τους μέσω ταχυδρομικών επιστολών στις οποίες αναφέρονται και οι τρόποι εξόφλησης τους και σε καμία περίπτωση δεν δίδονται οδηγίες μέσω τηλέφωνου για θέματα οφειλών ή τραπεζικών συναλλαγών. Επίσης αρμόδια για θέματα οικονομικής φύσης είναι αποκλειστικά η οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

“Καλούμε τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή email που δέχονται καθώς οι προσπάθειες εξαπάτησης είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον. Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άτομα επιχειρούν να τους πείσουν να καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να αποφύγουν τη γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων σε τρίτους (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ Numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ)”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με τη νεολαία για την Ευρώπη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νεολαία...

Απογεματινό πάρτι με ηλεκτρονική μουσική στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί σε μια προσπάθεια να ανοίξει...