18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ηράκλειο – Τουρισμός: Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Ημερομηνία:

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις πανελλαδικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο .

Εχουν ένα ευρύ πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων και αυτό που τελευταία πυροδότησε το κλίμα ήταν η άρνηση της κυβέρνησης να επεκτείνει το ταμείο ανεργίας.

Οσον αφορά στην τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν έχει ακόμη υπογραφεί, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν προς το παρόν να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι ο κλάδος διεκδικεί,μεταξύ άλλων, επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων εποχής, υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε ομόφωνα πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στις 7 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι η άρνηση της κυβέρνησης για επέκταση του ταμείου ανεργίας, αλλά και το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση για υποχρεωτικότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης,έχει προκαλέσει την αντίδραση και του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...