15.8 C
Chania
Thursday, January 8, 2026

Κρήτη: Πτήσεις με αερόστατα για τουρίστες και αθλητές! – Ποια περιοχή παίρνει άδεια

Ημερομηνία:

Πτήσεις με αερόστατα στο Οροπέδιο Λασιθίου? Και όμως η πρωτοποριακή ιδέα του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη για την ανάδειξη του τόπου του έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που τώρα το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ και ίσως πριν το καλοκαίρι να δούμε τα πρώτα αερόστατα στο Οροπέδιο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο κ. Στεφανάκης ανέλυσε όλο το σχεδιασμό που υπάρχει για να γίνει το πανέμορφο Οροπέδιο πόλος έλξης και των φίλων του αερόστατου.

Όπως είπε η περιοχή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε υψόμετρο 800 μέτρων και τα αερόστατα δεν θα χρειάζεται να απογειώνονται από χαμηλότερο υψόμετρων για να απολαύσουν οι επιβάτες την Κρήτη από ψηλά.

Εάν ένα αερόστατο απογειωθεί από το Οροπέδιο με το υψόμετρο που υπάρχει θα μπορεί να θαυμάσει από πολύ μεγάλο ύψος τις ομορφιές του νησιού μας και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Για το σχεδιασμό αυτό πραγματοποιήθηκε μάλιστα σύσκεψη στο γραφείο του αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργου Πλιάκα με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου Ρέππα Προϊστάμενου Αερολιμενικού Ελέγχου και αναπληρωτή αερολιμενάρχη και του κ. Μανόλη Μανωλάκη Προϊστάμενου Πύργου Ελέγχου και Εναέριας Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του εγχειρήματος και συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση των σχετικών αδειών.

Σχεδιασμός για ελικοδρόμιο

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας ελικοδρομίου στο Οροπέδιο Λασιθίου , που είναι αναγκαίο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως τη μεταφορά ασθενών ή εάν συντρέχουν λόγοι πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεων χιονοπτώσεων κλπ.

Μάλιστα τι επόμενες ημέρες στελέχη της ΥΠΑ θα επισκεφθούν το Οροπέδιο για να άνουν αυτοψία σε προτεινόμενους χώρους από το Δήμο, όπου μπορεί να δημιουργηθεί ελικοδρόμιο αφού έχουν ήδη γίνει προμελέτες.

Ενδιαφέρον από εταιρίες για πτήσεις αερόστατων

Όσον αφορά τα αερόστατα ο κ. Στεφανάκης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρίες να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα με πτήσεις που θα έχουν εκκίνηση από το Οροπέδιο, ενώ όταν θα εκδοθούν οι άδειες επειδή θα είναι η μοναδική αδειοδοτημένη περιοχή στην Κρήτη θα προσελκύσει φίλους του αθλήματος Έλληνες και ξένους ενώ μπορούν να φιλοξενούνται και εκδηλώσεις.

Για τις υποδομές φιλοξενίας είπε ότι υπάρχουν πολλές εκτάσεις στο Οροπέδιο που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για προσαπογειώσεις αερόστατων καθώς κάθε τέτοιο πτητικό μέσο χρειάζεται 25 τετραγωνικά.

Στόχος σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων για την προβολή της μοναδικής φιλοξενίας του Οροπεδίου Λασιθίου, των εκλεκτών προϊόντων και γεύσεων, του εξαιρετικού φυσικού και ιστορικού πλούτου παράλληλα με την εξασφάλιση υποδομών πολιτικής προστασίας με την δημιουργία ελικοδρομίου αλλά και ψυχαγωγίας με πτήσεις με αερόστατα.

ekriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ