21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Στη Δικαιοσύνη μια σκοτεινή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων με θύμα νεαρή γυναίκα

Ημερομηνία:

Μία σκοτεινή υπόθεση με θύμα μια νεαρή Ηρακλειώτισσα έρχεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Στο εδώλιο κάθεται ένας 54χρονος Ηρακλειώτης με τον οποίο η γυναίκα διατηρούσε δεσμό και ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, βιασμό κατ’εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή απειλή. Ο άνδρας, αν και έχει υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης, παραμένει προφυλακισμένος εδώ και 16 μήνες.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για αυτή την υπόθεση σεξ, βίας και καταδυνάστευσης την οποία κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα, ο συνήγορος της παθούσας Γιάννης Βέρρας υπέβαλε αίτημα η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Αιτία το αίτημα της υπεράσπισης να προβληθούν στην αίθουσα βίντεο με ευαίσθητο περιεχόμενο, αλλά και το ότι η κοπέλα, απουσία κοινού, θα μπορέσει να μιλήσει απελευθερωμένα.

Η πλευρά του Γιώργου Στειακάκη και της Βάσω Πανταζή που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του 54χρονου δεν έφερε αντίρρηση στη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο παίρνοντας το λόγο ο κ.Στειακάκης έκανε λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του εντολέα του που, όπως είπε χαρακτηριστικά, παραμένει στη φυλακή άδικα

Ομόφωνα το Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου δίνει το “παρών” η Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου, προς στήριξη της νεαρής γυναίκας.

φεμινιστική αλληλεγγύη δικαστήρια ηράκλειο δίκη γυναίκα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...