18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κρήτη: Χωρίς συνέπειες για τα ξενοδοχεία η πτώχευση της ρωσικής εταιρείας τουρισμού Neva

Ημερομηνία:

Καμία επίπτωση για τα ξενοδοχεία της Κρήτης δεν έχει η πτώχευση του ρωσικού τουριστικού ομίλου Neva, ο οποίος δραστηριοποιούνταν κυρίως στην περιοχή του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, οι επιχειρηματίες της Κρήτης είχαν, εγκαίρως, πληροφορηθεί την άσχημη οικονομική κατάσταση της εταιρείας και είχαν φροντίσει όλα τα συμβόλαια μαζί του να προπληρωθούν.

Σε ό,τι αφορά την «απώλεια» Ρώσων τουριστών από την πτώχευση της συγκεκριμένης εταιρείας, αυτή υπολογίζεται τα 80.000 άτομα.

Σαφώς, όμως, όπως προσθέτει ο κ. Χαλκιαδάκης η χρεοκοπία της ρωσικής εταιρείας προκαλεί αρκετές αναταράξεις στις υπόλοιπες τουριστικές εταιρείες της Ρωσία και κάποιους φόβους και για τους Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού που έχουν Ρώσους συνεργάτες.

Παράλληλα ο κ. Χαλκιαδάκης υποστηρίζει ότι οι απώλειες σε Ρώσους τουρίστες για την Κρήτη φτάνουν στο 5% εφέτος ( πέρυσι είχαν επισκεφτεί την Κρήτη 525,000 Ρώσοι) ενώ από Ουκρανία οι απώλειες φτάνουν το 50% ( πέρυσι είχαν επισκεφτεί την Κρήτη περίπου 45,000 Ουκρανοί). Η ζημία από τη ρωσική αγορά είναι ορατή στην Κρήτη, όπως τονίζεται, καθώς οι εφετινοί επισκέπτες δεν είναι υψηλής οικονομικής στάθμης σε σχέση με πέρυσι.

Στον αντίποδα η αγορά της Γερμανίας, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, πάνω από 20%, ενώ ανοδικά κινείται η αγορά της Ιταλίας του Ισραήλ απορροφώντας κατά τον τρόπο αυτό τις απώλειες από Ρωσία και Ουκρανία.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ