28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Το φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα ξεκινήσει με φιλμ όπου παίζει ο Ελληνοκαναδός Ζακ Γαλιφιανάκης

Ημερομηνία:

Ο Γαλιφιανάκης που έχει ρίζες καταγωγής από την Κρήτη, έγινε διάσημος μέσα από τις ταινίες “TheHangover

Με μια πολυαναμενόμενη «μαύρη» κωμωδία, όπως χαρακτηρίζεται, που θα στείλει στο κόκκινο χαλί του περίφημου Λίντο, έξω από τη SalaGrande του PalazzodelCinema, στην πόλη των Δόγηδων, την Βενετία, τον Ελληνοκαναδό ηθοποιό Ζακ Γαλιφιανάκη, στην πρώτη ταινία της καριέρας του η οποία διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες εμπορικές κωμωδίες του, θα ανοίξει τις πύλες του στις 27 Αυγούστου 2014 το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο λόγος για το φιλμ με τίτλο «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου που θα είναι η ταινία έναρξης του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας και έχει ήδη συζητηθεί ως προς το θέμα της και το πολυσυλλεκτικό του καστ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.

Το σενάριο που σκαρφίστηκε ο Ινιαρίτου και συνέγραψε με τον Νικολάς Τζιακομπόνε και τους Αλεξάντερ Ντινελάρις και Αρμάντο Μπο, θέλει έναν ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει έναν δημοφιλή σούπερ ήρωα, να αποπειράται στη δύση της καριέρας του να ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ το θεατρικό του Ρέιμοντ Κάρβερ «Για τι πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε για αγάπη».

Όμως, ως τη βραδιά της μεγάλης πρεμιέρας, έρχεται αντιμέτωπος με διάφορα θέματα τα οποία πρέπει να υπερπηδήσει. Απόλυτα ταιριαστός σ’ αυτόν τον ρόλο ο Μάικλ Κίτον, πάλαι ποτέ Μπάτμαν της σειράς του Τιμ Μπάρτον και ηθοποιός σε σχετική… αφάνεια πλέον στο πλαίσιο της χολιγουντιανής βιομηχανίας, ορίζει και τον ειρωνικό τόνο που φαίνεται να έχει η ταινία, η πρώτη του Ινιαρίτου εδώ και 4 χρόνια, από το πένθιμο «Biutiful» με τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Στο πλευρό του, όπως αναφέρει το Έθνος, είναι ο Ζακ Γαλιφιανάκης στον ρόλο του παραγωγού του έργου αλλά και η Έμα Στόουν ως κόρη του, η αγαπητή ηθοποιός Ναόμι Γουότς ως ηθοποιός της παράστασης, ο Εντουαρντ Νόρτον ως πρωταγωνιστής-ντίβα και η Αντρεα Ράιζμπορο ως φιλενάδα του.

Το καστ δείχνει ιδανικό και η επιστροφή του σκηνοθέτη, που έγινε όνομα μέσα από επιτυχημένα Οσκαρικά μελοδράματα όπως τα «Χαμένες αγάπες» (2000), «21 γραμμάρια» (2003) και «Babel» (2006), υποδεικνύει μια αλλαγή πλεύσης.

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ της Βενετίας με διευθυντή τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, διατυμπανίζει για πολλοστή φορά την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, πολυαγαπημένο του τέκνο, από την εποχή που ο Σον Πεν τιμήθηκε με το βραβείο CoppaVolpi για την ερμηνεία του στα «21 γραμμάρια» αλλά και στη συνέχεια, όταν ο Μεξικανός δημιουργός βραβεύτηκε στη Βενετία για τη σκηνοθεσία του «Babel», φιλμ που όπως όλοι θυμόμαστε έφτασε κατόπιν μέχρι τα Όσκαρ όπου και προτάθηκε μεταξύ άλλων και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Το φιλμ «Birdman» (με ολόκληρο τίτλο «Birdman or the unexpected virtue of ignorance») θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διάσημο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ της Βενετίας διεκδικώντας μετέπειτα Οσκαρικές δάφνες. Η έξοδός του στις Αμερικανικές αίθουσες έχει οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου, ενώ στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου θα βγει στις αρχές του 2015.

*Στο μεταξύ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2014. Η φετινή του αφίσα είναι εμπνευσμένη από το τελευταίο πλάνο της θρυλικής ταινίας «400 χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό με πρωταγωνιστή τον Ζαν Πιερ Λεό.

www.inewsgr.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...