Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: 1.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν τη Μεγάλη Σύνοδο στην ΟΑΚ

«Ιερό και όσιο εγχείρημα» χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο η οποία θα συνέλθει από 16- 26 Ιουνίου στην Κρήτη, τονίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στρατεύεται στον κόσμο για να ενώσει τον άνθρωπο με τον Θεό, τον άνθρωπο με τον άνθρωπο, τον άνθρωπο με την κτίστη φύση και ολόκληρη την κτιστή φύση με τον Θεό.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η κάθοδος του Πατριάρχη, μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στις 18 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έρθει στο Ηράκλειο και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου. Ενώ στις 19 Ιουνίου, αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Ηράκλειο, ο οποίος θα παραστεί στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου θα τελεστεί πανορθόδοξη θεία λειτουργία με αφορμή την ημέρα της Πεντηκοστής.

1.000 δημοσιογράφοι θα καλύψουν τη Σύνοδο

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το μεγάλο ιστορικό αυτό γεγονός, καθώς θα είναι η πρώτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, μετά το 787 μετά Χριστόν και το σχίσμα που ακολούθησε μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Περισσότεροι από 600 Ορθόδοξοι Ιεράρχες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Κρήτη ενώ πάνω από 1.000 δημοσιογράφοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το ιστορικό αυτό γεγονός.

neakriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η “Μάχη της Κρήτης”: “Παρέλαση” πολιτικών αρχηγών στο νησί στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές

H Μάχη της Κρήτης και των …εντυπώσεων αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στο νησί, καθώς…

4 hours ago

Λαγουβάρδος: «Ερχεται το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών»

Με το θερμόμετρο να έχει φτάσει ακόμη και τους 36 βαθμούς στις αρχές Μαϊου, οι…

4 hours ago

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πάνω από 68.000 οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 – Το πρόγραμμα των μαθημάτων

Αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για…

4 hours ago

Eπίσκεψη στην Παλαιστίνη σήμερα ο Κασσελάκης – Θα βρεθεί σε Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ και Ραμάλα

Στην Παλαιστίνη θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος πέρα από την Ραμάλα, θα βρεθεί αυτό το διήμερο…

4 hours ago

Η μπουγάτσα του Ιορδάνη στα Χανιά είναι θεσμός ετών 100

Από το λιμάνι κατευθείαν στον Ιορδάνη. Αυτή είναι η πρώτη διαδρομή που κάνουν οι περισσότεροι…

4 hours ago

Σοβαρά επεισόδια τη νύχτα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο – Ενας δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Σοβαρότατα επεισόδια έλαβαν μέρος τη νύχτα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, τουλάχιστον 12…

4 hours ago

This website uses cookies.