16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: 24χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με κουζινομάχαιρο – Τα στοιχεία που ανησυχούν τις αρχές

Ημερομηνία:

Έξαρση των περιστατικών με ψυχικά ασθενείς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι από την αρχή του έτους έχουν υπάρξει περισσότερα από 300 περιστατικά για τα οποία χρειάστηκε η μεταφορά ατόμων σε ψυχιατρικές κλινικές του Ηρακλείου.

Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση ενός 24χρονου στις Μεσαμπελιές, ο οποίος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα κουζινομάχαιρο. Ο παραλίγο αυτόχειρας αυτοτραυματίστηκε στο θώρακα κι ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του προχθές το βράδυ. Συγγενικό του πρόσωπο κατάλαβε τι συμβαίνει, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, η δεύτερη καραντίνα επανέφερε προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί και στο πρώτο lockdown, αλλά σε «πιο άγρια μορφή αυτή τη φορά». «Οι προστριβές και οι φασαρίες είναι πολύ έντονες» σχολιάζει αστυνομικός.

Το πιο ανησυχητικό όμως, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για άτομα που οι συγγενείς τους φοβούνται ότι είτε θα βλάψουν τον εαυτό τους είτε θα κάνουν κακό σε εκείνους.

«Πολλοί άνθρωποι το τελευταίο διάστημα έρχονται στην Αστυνομία και ζητούν μια λύση. Μας λένε ότι ο συγγενής τους ή ο γείτονάς τους είναι επικίνδυνος. Ενημερώνεται ο εισαγγελέας και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία που έχει να κάνει κυρίως με την εξέταση αυτών των ανθρώπων από ειδικούς. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν τα πράγματα είναι όπως μας τα καταγγέλλουν και δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω», μας είπε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

creta24.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...