21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: 38χρονος με τον θάνατό του δίνει ζωή σε τρεις συνανθρώπους του

Ημερομηνία:

Ανείπωτος ο πόνος και η οδύνη για τον 38χρονο Μανόλη. Έναν νεαρό σύζυγο και πατέρα που έδωσε μεγάλη μάχη στο νοσοκομείο, μετά από τον βαρύ τραυματισμό του σε τροχαίο στις αρχές του Δεκέμβρη στο Ηράκλειο, αλλά δεν τα κατάφερε! Η οικογένειά του μέσα στο βαρύ πένθος της για την αναίτια απώλεια του δικού της ανθρώπου, βρήκε το σθένος, την ανυπέρβλητη αυτή δύναμη ψυχής να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου άνδρα.

Η διαδικασία της λήψης των οργάνων ξεκίνησε στο ΠΑΓΝΗ και ήδη ολοκληρώθηκε. Η καρδιά και οι νεφροί του 38χρονου μεταφέρονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, ως προσφορά ζωής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Μανόλης υπήρξε ένα ακόμη από τα θύματα του “Μολώχ της ασφάλτου” στην Κρήτη. Ο ίδιος ήταν λάτρης της μοτοσικλέτας από μιρκή ηλικία και σύμφωνα με τους φίλους του, που δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του, ήταν ένας προσεκτικός και έμπειρος οδηγός που λάμβανε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του στην περιοχή του Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο, τη στιγμή που προσπαθούσε να βάλει μπροστά τη μηχανή του… Ο τραυματισμός του βαρύς. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έδωσε τιτάνια μάχη. Ο οργανισμός του όμως δεν τα κατάφερε, δεν άντεξε! Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του για τη δραματική και αναπόδραστη τροπή που είχε πάρει η κατάσταση της υγείας του, δεν το σκέφτηκαν περισσότερο.

Μάζεψαν όσο κουράγιο τους είχε απομείνει και έδωσαν τη σύμφωνη γνώμη τους για τη δωρεά των οργάνων, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής.

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου Μανόλη και οι φίλοι του θα πουν το μεσημέρι με σπαραγμό το “τελευταίο αντίο” στον Κρουσώνα από όπου και καταγόταν.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...