15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: O οδηγός αρνήθηκε έλεγχο από θηροφύλακες και “εισέπραξε” μήνυση

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής περιπολίας τους, δέχτηκαν, στις 22:30 περίπου, τηλεφώνημα/καταγγελία ότι κάποιοι κυνηγούν σε περιοχή κοντά στον οικισμό του Βελονάδο.

Όπως ανακοινώθηκε:

“Οι θηροφύλακες ανταποκρίθηκαν άμεσα και όντως εντόπισαν ένα όχημα να κινείται και να γίνεται σάρωση της γύρω έκτασης με προβολέα. Κινήθηκαν προς το μέρος του οχήματος, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον οδηγά, ο οποίος επιχείρησε ν’ απομακρυνθεί, χωρίς επιτυχία καθώς οι θηροφύλακες τον ακινητοποίησαν με το δικό τους όχημα, σε μια απόσταση 500 μέτρων.

Οι θηροφύλακες δήλωσαν την ιδιότητά τους, αλλά ο οδηγός αρνήθηκε τον έλεγχο, αναφέροντας ότι δέχεται έλεγχο μόνο από την Αστυνομία. Οι θηροφύλακες άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία, γεγονός που ώθησε τον οδηγό να διαφύγει με το όχημά του.

Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε η Αστυνομία στο σημείο και αφού ενημερώθηκαν από τους θηροφύλακες για τα στοιχεία του οχήματος και την περιγραφή των 2 επιβαινόντων (ο οδηγός και μία γυναίκα), κατάφεραν να τους εντοπίσουν μετά από λίγη ώρα. Στον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα, εντόπισαν μόνο έναν προβολέα.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουλίου, μετέβησαν στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου, όπου κατάθεσαν μήνυσαν γι’ άρνηση ελέγχου και απείθεια.

Να τονιστεί ότι  όλοι  οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, οι οποίοι αναγνωρίζονται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  ασκούν πλήρως όλα τα δικαιώματα και τα καθήκοντά τους, που αναφέρονται στο Δασικό Κώδικα και σε μεταγενέστερους νόμους, για την εφαρμογή των διατάξεων περί θήρας (όπως ακριβώς τα ασκούν οι δασοφύλακες), περιβαλλόμενοι για το σκοπό αυτό με την  ιδιότητα του ειδικού προανακριτικού υπαλλήλου” .

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ