18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Κυβέρνηση: Γιατί μετά το ΚΙΝΑΛ, τώρα «φλερτάρει» πολιτικά με το ΚΚΕ – Γιατί υπάρχει ενόχληση στους βουλευτές

Ημερομηνία:

«Χωρίς πυξίδα» εμφανίζεται να κινείται η κυβέρνηση όλο το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουν με αγωνία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς βρίσκεται κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης η οποία αντιδρά στις μεγάλες αυξήσεις της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αργά αλλά σταθερά, έχει αρχίσει να δημιουργεί ρωγμές στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπήρχε έως τώρα, έχει αποσυντονίσει το επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο αναζητά νέα «γραμμή άμυνας».

Όπως δείχνουν όλα την συγκεκριμένη στιγμή, η λογική που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι η αποδυνάμωση και απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα έναντι του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και η αναφορά του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή -στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου– στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «Υπήρξαν προσπάθειες από την προηγούμενη κυβέρνηση να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ και να επηρεάσει τη δικαιοσύνη, αλλά οι θεσμοί άντεξαν, το ΣτΕ άντεξε (…). Η θεωρία μου είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις, γίνονται πολύ επικίνδυνες για τη Δημοκρατία αν κερδίσουν δεύτερες εκλογές. Καταφέραμε να το αποφύγουμε αυτό», εντάσσεται σ’ αυτό το πλαίσιο. Μόνο που ερμηνεύτηκε και ως ένδειξη αδυναμίας, ιδιαίτερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έως τώρα υποστήριζε ότι στο εξωτερικό είναι πάντα με την «φανέλα της Εθνικής».

Η χαρά ακόμα με την οποία υιοθέτησε το Μέγαρο Μαξίμου την πρόταση που έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, να υπάρξει σήμερα ραντεβού με αντιπροσωπεία των αγροτών -την στιγμή μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στα μπλόκα- δείχνει μια κυβέρνηση που αναζητά στηρίγματα και το …«μάννα εξ ουρανού».

Γιατί είναι δυνατόν -αναρωτιούνται πολλά στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ– οι αγρότες να βρίσκονται στα μπλόκα τόσες μέρες και η κυβέρνηση να μην σκέπτεται να κάνει διάλογο μαζί τους; Υιοθετώντας την πρόταση του ΚΚΕ μόνο και μόνο για να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην ιστορία αυτή, δείχνει ότι η ίδια δεν επρόκειτο να κάνει τίποτα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών και την αγωνία των βουλευτών των αγροτικών νομών.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι μετά την υπέρ-προβολή του ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία τελικά έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν στην κυβέρνηση, τώρα έχει ξεκινήσει το φλερτ με το ΚΚΕ.

«Το θέμα είναι να δείξουμε ότι εμείς, η κυβέρνηση μας, το κόμμα μας, βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Και προσθέτουν: «Αντί να τους δείξουμε ότι συμπάσχουμε μαζί τους, το μόνο που κάνουμε είναι να κινούμαστε με βάση πως θα ροκανίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν θα μας βγάλει πουθενά».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...