21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξεσπά σύζυγος εγκλωβισμένου: Στα παράπονα για τις συνθήκες στο πλοίο οι αρχές τους έλεγαν “αν δεν σας αρέσει, πηγαίνετε στα φορτηγά σας”

Ημερομηνία:

«Είναι ζωντανός, όμως περιμένει βοήθεια», είπε η κ. Βάνια Μπεκιάρη, καλώντας όλους να μην χαρακτηρίζουν ως αγνοούμενους τους δέκα επιβάτες, αλλά ως εγκλωβισμένους.

Ξέσπασε η σύζυγος ενός εκ των Ελλήνων οδηγών φορτηγού, τα ίχνη του οποίου δεν έχουν εντοπιστεί από την Παρασκευή, οπότε ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia».

«Είναι ζωντανός, όμως περιμένει βοήθεια», είπε η κ. Βάνια Μπεκιάρη, καλώντας όλους να μην χαρακτηρίζουν ως αγνοούμενους τους δέκα επιβάτες, αλλά ως εγκλωβισμένους.

«Ο σύζυγος μου δεν βρισκόταν, αλλά βρίσκεται στο δεύτερο γκαράζ και είναι στον καταπέλτη, γιατί μπήκε τελευταίος, σύμφωνα με τον εργοδότη του. Η φωτιά ξέσπασε στο από πάνω γκαράζ. Ο άνδρας μου είναι πάρα πολύ έμπειρος και επαγγελματίας και γνωρίζει τα κατατόπια του καραβιού και πιθανολογώ ότι έχει πάει σε ασφαλές σημείο», ανέφερε η σύζυγος του οδηγού.

Η κ. Μπεκιάρη, συναισθηματικά φορτισμένη όπως είναι φυσιολογικό, επέρριψε ευθύνες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και στο Κράτος, όπως είπε για καθυστερημένη αντίδραση και επέμβαση για την αναζήτηση των ανθρώπων που δεν είχαν δώσει ίχνη ζωής, ενώ ζήτησε την ενεργοποίηση άμεσα περισσότερων δυνάμεων για την αναζήτηση των αναζητούμενων επιβατών.

Χαρακτήρισε το πλοίο ως «πλωτό Άουσβιτς» και αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της πλοιοκτήτριας εταιρείας πώς είναι παραβάτες όσοι οδηγοί παρέμεναν στα οχήματα τους στο γκαράζ, λέγοντας «δεν είναι επιλογή τους. Είναι ανάγκη. Οι συνθήκες είναι άθλιες, 3-4 άτομα στις καμπίνες εν μέσω κοροναϊού, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Όταν παραπονιούνταν για τις συνθήκες στις καμπίνες οι οδηγοί, η απάντηση των αρμοδίων του συγκεκριμένου καραβιού ήταν «αυτό είναι. Αν δεν σας αρέσει, πηγαίνετε στα φορτηγά σας».

«Η ΕΜΑΚ μπαίνει έρποντας στα γκαράζ γιατί δεν υπάρχει χώρος να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα» υποστήριξε η κ. Μπεκιάρη, συμπληρώνοντας πως «ο άντρας μου έλεγε ότι δεν θέλει να πάει ταξίδι με αυτό το πλοίο, γιατί είναι σαπιοκάραβα και τα καίει ο πλοιοκτήτης για να παίρνει τις αποζημιώσεις».

«Τέταρτη ημέρα… πόσο θα αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι; Να μου δώσουν καράβι να φτάσω εκεί και να πάω εγώ. Τέταρτη ημέρα και έφεραν σήμερα διπλές δυνάμεις. Ντροπή… λίγη ανθρωπιά», είπε εμφανώς ταραγμένη η γυναίκα, που έστρεψε τα βέλη της κατά του ΥΕΝ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...