17.8 C
Chania
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026

Κωνσταντοπούλου: Ιστορική η επιτροπή του χρέους – Επιχείρησαν να τη συκοφαντήσουν | Όλη η συνέντευξη τύπου σε βίντεο

Ημερομηνία:

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επιτροπή ελέγχου του χρέους.

«Η συνεδρίαση ήταν ανοιχτή, μπορούσαν να προσέλθουν οι πάντες, μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι της Βουλής. Καταγράφηκε μία πρωτοποριακή διαδικασία» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την Επιτροπή, σημειώνοντας ότι πολλοί «επιχείρησαν να τη συκοφαντήσουν».

Μαζί της στη συνέντευξη Τύπου η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, υπεύθυνη για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και ο Δρ. Ερίκ Τουσέν, Επιστημονικός Συντονιστής Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας» σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας πως αν οι επικριτές «έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αυτό σημαίνει κάποια πράγματα περισσότερα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, καταγγέλλοντας μάλιστα προσπάθεια απόκρυψής της με τη βοήθεια και πρόθυμων μέσων ενημέρωσης. Απέρριψε την κριτική που δέχτηκε από τα κόμματα για το trailer της επιτροπής ενώ σημείωσε ότι θα ετοιμάσει και δεύτερο.

Ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της επιτροπής Ερικ Τουσέν υποστήριξε ότι από την επιτροπή θα διερευνηθεί αν ο λαός ρωτήθηκε για τους όρους σύναψης των δανείων από την τρόικα καθώς και για τα αποτελέσματά τους ενώ υποσχέθηκε ότι ο έλεγχος θα γίνει με κάθε σοβαρότητα και σε βάθος.

Μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαιτέρως θετικά στις κ.κ. Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές και δεν υπάρχει άλλο κοινοβούλιο στον κόσμο που να έχει συστήσει τέτοια επιτροπή.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Mw_AQ2OEtsg”]

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Genius Wine Step» από Επιμελητήριο Χανίων και Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

37 Χανιώτες επαγγελματίες ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Genius Wine Step» από Επιμελητήριο Χανίων και Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Δωρεάν εκπαίδευση Sommelier.

Μεταφορά ημερομηνίας για τη Λαϊκή Αγορά – Εμποροπανήγυρη στις Βρύσες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ο Δήμος Αποκορώνου μεταφέρει τη Λαϊκή Αγορά - Εμποροπανήγυρη στις Βρύσες από την Κυριακή των Βαΐων στη Μεγάλη Τρίτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπει η ΕΜΥ.

Επιστολή Κουκουτσάκη για CT scanners στα αεροδρόμια: Απάντηση ΔΑΑ χωρίς χρονοδιάγραμμα – “Η καθυστέρηση δεν είναι τεχνικό θέμα. Είναι θέμα προτεραιοτήτων”

Ο Ευτύχιος Κουκουτσάκης ζητά εγκατάσταση CT scanners στα ελληνικά αεροδρόμια. Ο ΔΑΑ απάντησε ότι «κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» χωρίς χρονοδιάγραμμα, ενώ η καθυστέρηση κοστίζει 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύλληψη 46χρονου στο Ρέθυμνο για παραβάσεις νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς

Σύλληψη 46χρονου στο Ρέθυμνο για παραβάσεις νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Δικογραφία και σε 22χρονο για ζωοκλοπή μετά από έλεγχο σε ποιμνιοστάσια Μυλοποτάμου.