15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Κως: Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του λιμενικού – Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία στο Αιγαίο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το βίντεο που ανάρτησε δημοσιογράφος της γερμανικής Βild, υπήρξε παρενόχληση και πάνω στους ελιγμούς η τουρκική ακταιωρός «χτύπησε» το σκάφος του λιμενικού προκαλώντας μικρές ζημιές «στα ρέλια», όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο.

Σημειώνεται ότι αναμένεται ανκοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter το παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο.

«Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος», έγραψε η δημοσιογράφος στη λεζάντα.

Στο βίντεο ακούγεται ένας άνδρας, μέλος τους πληρώματος του σκάφους του λιμενικού, να λέει μας έχει κάνει ζημιά, μας έσπασε τα ρέλια (τα κάγκελα στην πρύμνη). Στη φωτογραφία που έδωσε το λιμενικό φαίνονται ξεκάθαρα οι ζημιές που προκλήθηκαν στο ελληνικό σκάφος από το χτύπημα της τουρκικής ακταιωρού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του.

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Προκλήσεις χωρίς τέλος από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Το περιστατικό που σημειώθηκε ανοιχτά της Κω τα ξημερώματα ήρθε πέντε ημέρες μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση όταν στα ανοικτά της Λέσβου, τουεκική ακταιωρός είχε παρενοχλήσει σκάφους του λιμενικού με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαρτίου το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έδειχνε λέμβο με μετανάστες που επιχειρούσαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών.

"google ad"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...