17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κόντρα για το Astra Zeneca και τη χρηση της λέξης “ξεστοκάρει”: Τι είπε ο Τσίπρας, τι κατάλαβε η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά στο εμβόλιο της Astra Zeneca που έκανε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εγκαλώντας τον ουσιαστικά για υπονόμευση του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η κυβέρνηση πιάνεται από τη λέξη «ξεστοκάρει» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας αν και στην πραγματικότητα στήριξε τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο λέγοντας ότι «δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο», το οποίο ο ίδιος απέδωσε στον ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών.

Δείτε το βίντεο από το 14ο λεπτό και έπειτα:

«Θα πω έξω από τα δόντια», σημείωσε ειδικότερα «ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών» διότι «δεν μπορεί ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία και να δημιουργούνται υπόνοιες μόνο στην ΕΕ κι εκεί (σ.σ. στη Μ. Βρετανία) να είναι όλα μια χαρά».

Συνέχισε λέγοντας πως όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αλλά αυτό που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης είναι ότι «οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα κι ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

Αρχικώς, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να αναφερθεί με ενθαρρυντικό τρόπο στην ανταπόκριση των νέων στον εμβολιασμό και να επισημάνει ότι αδίκως στοχοποιούνται ότι είναι ανεύθυνοι, κλπ. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι άνοιξε η πλατφόρμα επιτέλους για την ηλικιακή κατηγορία 30-39, «έστω και για τα Astra Zeneca, για να ξεστοκάρουμε εν πάση περιπτώσει, γιατί δυστυχώς…».

Στο σημείο αυτό ο παρουσιαστής διέκοψε λέγοντας ότι η λέξη «ξεστοκάρει» δημιουργεί την υπόνοια ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο, με τον Τσίπρα να αντιδρά λέγοντας «Όχι δεν υπονοώ αυτό».

«Θα μιλήσω πολύ καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να εμβολιαστεί γρήγορα ο κόσμος και δυστυχώς έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο (…)» (και όσα προαναφέρονται πιο πάνω).

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου δια της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «το μόνο που δεν είπε είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο».

Αναλυτικά η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη:

«Είναι η πολλοστή φορά εν μέσω της πανδημίας που ο κ. Τσίπρας αντί να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ψαρεύει στα θολά νερά της καταστροφολογίας.

Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην Πρωθυπουργό και νυν Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωση ότι η Κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να “ξεστοκάρει”.

Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

"google ad"

Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο».

Νάσος Ηλιόπουλος: Θράσος, κυνισμός και διαστρέβλωση

Για «Πελώνειο θράσος» κάνει λόγο στην απάντησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το να επιτίθεσαι όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με τη κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντί εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει ‘’Πελώνειο’’ θράσος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλούν για ανευθυνότητα στον εμβολιασμό αυτοί που έσπευσαν να εμβολιάσουν 38άρηδες υπουργούς  και συνεργάτες τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ όλοι οι συνομήλικοι τους περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά τους.

Θέλει πολύ μεγάλο θράσος το όψιμο ενδιαφέρον για τους νέους, όταν εδώ και έναν χρόνο άθλια τους στοχοποιείς ως υπαίτιους για την πανδημία.

Το να επιτίθεσαι όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με τη κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντί εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει «Πελώνειο» θράσος.

Με την ανακοίνωση της αυτή η κυβερνητική εκπρόσωπος αποδεικνύει τον απόλυτο κυνισμό της κυβέρνησης. Δεν τους ενδιαφέρει ποια διαστρεβλωμένα μηνύματα θα εκπέμψουν για τον εμβολιασμό, αρκεί να το χρεώσουν στον Τσίπρα.

Είναι σίγουρο ότι οι σημερινές ανακοινώσεις της δεν θα έχουν καλύτερη τύχη από τις παλαιότερες αναρτήσεις της στο twitter.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...