20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κύκλωμα απατεώνων στο Ηράκλειο: Είχαν «αρπάξει» 160.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες

Ημερομηνία:

Πάνω από 160.000 ευρώ είναι η λεία του κυκλώματος απατεώνων που είχε ως έδρα το… Ηράκλειο και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στα χέρια των αρχών βρίσκεται ήδη ένας 31χρονος ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμα άτομα (ένας 23χρονος και ένας 28χρονος).

Οι αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχή και πολυήμερη έρευνα έφτασε στα… ίχνη της εγκληματικής ομάδας εξιχνιάζοντας συνολικά επτά υποθέσεις απάτης που τελέστηκαν από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Η δράση του κυκλώματος

Η δράση του κυκλώματος είχε να κάνει κυρίως με απάτες μέσω διαδικτυακών αγοραπωλησιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και επιχειρηματίες σε περιοχές της χώρας και τους παρουσιάζονταν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή πωλητές διαφόρων αντικειμένων που υπήρχαν σε αγγελίες.

Στη συνέχεια έκλειναν προφορικά την συμφωνία της αγοράς ή της πώλησης και έλεγαν στα θύματά τους ότι θέλουν να πληρώσουν με κατάθεση στην τράπεζα. Με διάφορους τρόπους αποσπούσαν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και κωδικών και έκλεβαν ανενόχλητοι την περιουσία των θυμάτων τους.

Συνελήφθη ένας, αναζητούνται δύο

Ήδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 31χρονος καθώς άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε έλεγχο στο σπίτι του όπου βρήκαν και κατάσχεσαν: ένα λάπτοπ, ένα τάμπλετ, δύο κινητά, 1.810 σε μετρητά, δύο τραπεζικές κάρτες και πλήθος τραπεζικών εγγράφων και συσκευασιών κινητής τηλεφωνίας.

Την ίδια ώρα, έχουν ταυτοποιηθεί οι υπόλοιποι δύο, ο 23χρονος και ο 28χρονος οι οποίοι και αναζητούνται από την αστυνομία.

Σε βάρος και των τριών έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...