23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κώστας Καραμανλής: Ανοιχτή πληγή η υποψηφιότητά του για την κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Η υπόθεση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στις εκλογές συνεχίζει να ταλανίζει το κυβερνών κόμμα καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα έχει συνέπειες.

Σε καθημερινή βάση πλέον βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στέλνουν μηνύματα προς την πλευρά του πρωθυπουργικού γραφείου ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα πρέπει να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι δεν αρκεί μόνο μία συγνώμη αλλά χρειάζεται και μία κίνηση που να δείχνει έμπρακτα την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε με κομψό τρόπο στον υπουργό ότι ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτεί την απόφαση του να είναι υποψήφιος στις Σέρρες, καθώς και ο ίδιος ενδέχεται να υποστεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα και η ΝΔ να εκτεθεί στα μάτια των πολιτών, δεδομένου ότι ακόμα και κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να βγει από το κάδρο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Μία τέτοια απόφαση προφανώς και δεν είναι εύκολη καθώς, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, ο Κώστας Καραμανλής δεν αποκλείεται να βρεθεί στα ποινικά δικαστήρια -με βάση τις ευθύνες που θα αναζητήσει η δικαιοσύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη– χωρίς να έχει βουλευτική ασυλία.

Από την άλλη, για πρώτη φορά η ΝΔ δεν θα έχει κανέναν Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της. Ο συμβολισμός αυτός, ακόμα και αν δεν ευθύνεται το Μέγαρο Μαξίμου, έχει τη σημασία του για τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους που πλέον εμφανίζονται καχύποπτοι με ό,τι συμβαίνει στο κόμμα τους. Γι’ αυτό άλλωστε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος έσπευσε να πει σε συνέντευξη του πως «αν ο κ. Καραμανλής θέλει να κριθεί από τους πολίτες θα πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα αυτό», ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι ένα διακριτό πράγμα οι πολιτικές ευθύνες από τις ποινικές ευθύνες».

Σε αυτό το τοπίο, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής ή δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ή, εάν είναι, θα πρέπει να βγει και να δώσει εξηγήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται προβληματισμένα καθώς, όπως λένε, από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής επιμένει ότι θα είναι υποψήφιος τότε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Παραγωγής και Εμπορίου) που θα ασχοληθεί με το δυστύχημα δεν πρέπει να είναι μόνο ο Γιώργος Γεραπετριτης αλλά και ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Αυτός στην πραγματικότητα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν προχώρησε το έργο όσο έπρεπε ή γιατί δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψη του τα εξώδικα των εργαζόμενων που προειδοποιούσαν για ατύχημα.

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, κατηγορώντας τον ότι είχε εξαφανιστεί και την ίδια στιγμή ο Κώστας Καραμανλής να είναι εκτός κάδρου ευθυνών.

Γκρίνια υπάρχει και για τους δυο υφυπουργούς: Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καράγιαννη, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί ούτε μία φορά από την ημέρα που έγινε το τραγικό δυστύχημα.

Να θυμίσουμε πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα ο Αχιλλέας Καραμανλής είχε διαμαρτυρηθεί στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με τη δήλωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου ότι ο ίδιος, το 2007, μετά τη φωτιά στην Ηλεία, δεν ήταν υποψήφιος.

Η διαρροή του Κώστα Καραμανλή ότι οι δηλώσεις Ρουσόπουλο δεν απηχούν τις απόψεις του έφερε άλλωστε και τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...