14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Το ΕΣΥ θα αποτελεί τον πυλώνα για την παροχή υγείας που θα βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικό τρόπο λειτουργίας»

Ημερομηνία:

Για την Υγεία, τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια στα καύσιμα, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την πυρκαγιά στη Βούλα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο με θέμα την Υγεία. Για το κεντρικό θέμα, τόνισε πως «ο ιδιωτικός τομέας στήριξε το δημόσιο σύστημα όταν υπήρχε ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας». «Η κρίση είναι παγκόσμια και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Η κυβέρνηση θα στηρίξει την κοινωνία, αλλά δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον εθνικό στόχο για έξοδο της χώρας από την επιτήρηση», δήλωσε για την ακρίβεια.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, πολύ πιθανό το φθινόπωρο να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο νέο κύμα», είπε και σχολίασε ότι η επιχείρηση εμβολιασμού έτρεξε υποδειγματικά. «Πήραμε οριζόντια μέτρα νωρίς με μεγάλο κόστος, τρέξαμε μια υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού που άγγιξε το 83%», τόνισε.

«Κάποιοι θα ξεβολευτούν, αλλά είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να περιοδεύει την Ελλάδα και να λέει να μη γίνουν παρεμβάσεις; Έχω δει ένα πιλοτικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, θα δούμε πού χρειάζεται να δημιουργήσουμε καινούρια νοσοκομεία. Είμαστε φειδωλοί στις εξαγγελίες. Στην Κω εξαγγείλαμε νοσοκομείο, επειδή το νησί δέχεται 1 εκατ. τουρίστες. Έχουμε δώσει πρόσθετα κίνητρα για τις ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη. Οι ειδικότητες που προκηρύσσονται πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της χώρας. Πρέπει να δίνουμε κάποιες κατευθύνσεις. Διαχρονικό πρόβλημα και η στελέχωση των νησιών. Μέχρι στιγμής το πλαίσιο των κινήτρων προφανώς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο ιδιωτικός τομέας στήριξε το δημόσιο σύστημα όταν υπήρχε ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στις δύσκολες μέρες δεν υπήρχε κρεβάτι που δεν αξιοποιήθηκε».

Τα στοιχήματα για το μέλλον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα στοιχήματα σε ό,τι αφορά στο μέλλον του τομέα της Υγείας, τα οποία είναι:

  • «Πρόληψη, θα παρουσιάσουμε το «Φώφη Γεννηματά» για μαστογραφία άνω των 50.
  • Οριζόντιες πολιτικές δημόσιας υγείας (κάπνισμα, αλκοόλ, άσκηση, σωματικό βάρος, ποιοτική διατροφή, ψυχική υγεία, που είναι βόμβα ειδικά για τους εφήβους.
  • Πρωτοβάθμια με τον προσωπικό γιατρό.
  • Δευτεροβάθμια, ο νέος νοσοκομειακός χάρτης.
  • Ψηφιακή υγεία».

«Το ΕΣΥ θα αποτελεί τον πυλώνα για την παροχή υγείας που θα βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικό τρόπο λειτουργίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ελληνοτουρκικά

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, είχα την εντύπωση μετά τη συνάντηση με Ερντογάν ότι υπήρχε πλαίσιο συνεννόησης και δεν θα γίνουν ενέργειες που θα προκαλέσουν την άλλη πλευρά. Είχαμε μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά. Είναι υποχρέωση της χώρας να ζητάει τη στήριξη των συμμάχων μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δεν διανύουν και τις καλύτερες μέρες και πρόσθεσε: «Έχουμε δει και στο παρελθόν περιόδους με ένταση στη ρητορική που έχει να κάνει και με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Εγώ δεν θα πω ποτέ ότι δεν μιλάω με κάποιον. Αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Πυρκαγιά στη Βούλα

«Η φωτιά στη Βούλα αντιμετωπίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες φωτιές αλλά αντιμετωπίστηκε με ομοβροντία κατηγοριών από την αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει ξεπεράσει τα όρια, με μηδενιστική κριτική. Για όσα γίνονται φταίει πάντα ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχτώ διαστρέβλωση των στοιχείων και ψέματα», είπε για τη μεγάλη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα και τη Βούλα και συνέχισε: «Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να καβαλήσουν το άλογο της δυσαρέσκειας, νομίζω ότι κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ