17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Μόσχα: Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 97% του Λουγκάνσκ

Ημερομηνία:

Σημαντική στρατιωτική πρόοδο στο πεδίο των μαχών ανακοίνωσε η Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι τα στρατεύματά της έχουν καταλάβει το 97% της επικράτειας του Λουγκάνσκ, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Σερκεί Σοϊγκού οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει και κατοικημένες περιοχής της πόλης-κλειδί του Σεβεροντονέτσκ και μάχονται για να αποκτήσουν τον έλεγχο και στη μεγάλη βιομηχανική ζώνη στα περίχωρα της περιοχής.

Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σερχίι Χαϊντάι παραδέχθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν και τα βιομηχανικά περίχωρα της πόλης, ενώ συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Κίεβο η κατάσταση παραμένει ρευστή, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν τις επιθέσεις.

Στην Λισιάνσκ, την άλλη μεγάλη πόλη του Ντονμπάς που αντιστέκεται στην εισβολή, τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν με πυροβολικό σε μια τοπική αγορά, ένα σχολείο και ένα πανεπιστημιακό κτίριο, καταγγέλλει ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής.

Ο Σοϊγκού, πάντως, επισήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την πόλη Πόπασνα, περίπου 30 χλμ νότια του Σεβεροντονέτσκ και έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο σε Λιμάν, Σβιατοχίρσκ και άλλες 15 πόλεις της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας περίπου 6.500 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από την έναρξη της εισβολής.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...