13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κ. Χαρτζουλάκης: Ακόμη και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά το ελαιόλαδο για τηγάνισμα ….. Εμείς τι κάνουμε;

Ημερομηνία:

Ο Χανιώτης Γεωπόνος-Ερευνητής, τ. Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας “ZEN AGRO PC Ευφυής Γεωργία – Γεωργικοί Σύμβουλοι”, Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης με αφορμή κείμενο το οποίο αναφέρεται στη σύσταση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ κατανάλωση ελαιολάδου για τηγάνισμα αναφέρει τα εξής:

Ακόμη και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά το ελαιόλαδο για τηγάνισμα ….. Εμείς τι κάνουμε;

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για μαγείρεμα, τηγάνισμα, σωτάρισμα, σάλτσες και αρτοβουτήματα. Είναι ένα φυτικό λίπος που βοηθά τη καρδιά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, που προσδίδει κάτι παραπάνω και ξεχωριστή γεύση στα φαγητά.

Είναι μύθος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λόγω της σύστασης του αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες του τηγανίσματος και είναι πιο υγιεινό. Το υψηλό σημείο καπνού, πάνω από 210 oC είναι πολύ πάνω από την ιδανική θερμοκρασία για τηγάνισμα τροφίμων, τους 180 oC. Είναι μέχρι και 5 φορές πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τα σπορέλαια (ηλιέλαιο, σογιέλαιο, κλπ).

Χάρη στην ξεχωριστή του γεύση, είναι ιδανικό για να καταναλωθεί και ωμό (π.χ. σε σαλάτες), αλλά και για να αντικαταστήσει κάθε άλλη λιπαρή ύλη, όπως το βούτυρο, τη μαγιονέζα, τα σπορέλαια, τη κρέμα γάλακτος κλπ.

Ακόμη και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μιας χώρας που εισάγει πάνω από 300.000 τόνους το χρόνο, συνιστά το ελαιόλαδο για τηγάνισμα. Εμείς, που παράγουμε πάνω από 300.000 τόνους το χρόνο τι κάνουμε:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...