17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Λέγανε συνέχεια ότι είναι υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών” – Διέφυγαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί – Τι λένε οι γονείς και ο δικηγόρος της 14χρονης

Ημερομηνία:

Η Χανιώτικη κοινωνία για άλλη μια φορά παρακολουθεί μουδιασμένη τις λεπτομέρειες άλλου ένα (από τα πολλά) περιστατικού όπου αμερικανονατοϊκοί εγκληματούν δίχως καμία απολύτως συνέπεια και δίχως ο ελληνικός νομος να μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε δηλώσεις τους από τα δικαστήρια οι γονεις της 14χρονης αλλά και ο δικηγόρος περιγράφουν μια πραγματικότητα που παραπέμπει σε αποικιοκρατικά καθεστώτα αφού μόνο σε χώρες υπό τέτοια καθεστώτα οι δράστες εγκλημάτων αν και εφόσον ανήκουν στους αποικιοκράτες δεν τιμωρούνται και δεν ισχύει γι’ αυτούς ο νόμος.

Η Μαρία Σταφυλίδη, μητέρα της 14χρονης, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ περιέγραψε τον τρόμο της μικρής αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες του περιστατικού :

“Eίχε πεταχτεί ο πρώην άντρας μου με τον γιο μου να πάρουν κάτι να φάνε, η μικρή δεν ήθελε, ήθελε να μείνει στο δωμάτιο και μπήκε να κάνει το παιδί ένα μπάνιο κι εκεί γίνανε όλα.

Ευτυχώς που ήταν κλεισμένη στο μπάνιο! Τους φώναζε να φύγουν, κατάλαβε ότι πήγανε να παραβιάσουν την πόρτα και φώναζε ότι είναι άλλο δωμάτιο – αυτοί δεν έμεναν καν σε αυτό το ξενοδοχείο, έμεναν στο διπλανό ξενοδοχείο! Δεν είναι οτι μπερδέψανε την πόρτα και μπήκανε στη διπλανή πόρτα – που και πάλι και να την μπερδεύανε, όταν κάποιος σου λέει ότι δεν είναι το δωμάτιό σου, φέυγεις. Όμως αυτοί μπήκανε, βγάλανε και τα παπούτσια τους, ξαπλώσανε και στο κρεβάτι”

Ο Δημήτρης Κάρδαρης, πατέρας της 14χρονης, με την οποία ήταν μαζί έως ότου έφυγε για σύντομο χρονικό διάστημα με τον γιο του για να φάνε είπε με τη σειρά του:

“Η κόρη μου με πήρε έντρομη στο τηλέφωνο, ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, έκλαιγε με λυγμούς. Μου ειπε, μπαμπά τρέχα είναι ξένοι στο δωμάτιό μου, τους μιλάω στα αγγλικά αλλά δεν φεύγουν και έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι. Είμαι κλειδωμένη στο μπάνιο.

Πήρα τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη να τους πετάξει έξω. Με το στανιό τους έβγαλε έξω, ειδοποιήθηκε και η αστυνομία.

Τα άτομα ήταν 4. Τρεις άντρες και μία γυναίκα. Δύο διέφυγαν, τους άλλους τους κρατήσαμε εκεί και ήρθε η αστυνομία να τους παραλάβει.

Το παιδί μου ήταν σε κατάσταση σοκ. Το βρήκα ημίγυμνο στο μπάνιο.

Αυτοί ήταν σε κατάσταση μέθης, προσπαθούσαν να πούνε διάφορα. Λέγανε συνέχεια ότι είναι υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα στους αστυνομικούς έλεγαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να τους κάνουν κάτι.

Υποβάλλαμε μήνυση.

Η κόρη μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Καταλαβαίνετε ένα παιδί ανήλικο να βρίσκονται ξαφνικά στο δωμάτιό της 4 άτομα. Αν δεν ήμουν εκεί εντός 15 λεπτών, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;

Ο εισαγγελέας μας είπε ότι απλώς πήρε μια ειδοποίηση τηλεφωνικώς  – προφανώς από τον αξιωματικό υπηρεσίας των βάσεων – και έτσι ενέργησε να τους αφήσει ενώ μέχρι το πρωί που είχα πάει να καταθέσει η κόρη μου αυτοί ήταν εκεί. Τους άφησαν το πρωί. Ενώ μου είχε πει ο αξιωματικός της αστυνομίας ότι θα μείνουν, τουλάχιστον ότι θα παρευρεθούν στη δίκη”.

"google ad"

Ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, δικηγόρος της οικογένειας , που παρέστη το πρωί στα δικαστήρια μαζί με τους γονείς, μίλησε για καθεστώς ατιμωρησίας και για περιστατικά που επαναλαμβάνονται στον τόπο μας και δεν είναι μεμονωμένα. Όπως είπε:

“Πρέπει να δοθεί απάντηση! Και η απάντηση θα δοθεί και από τους γονείς, και στα δικαστήρια αλλά πρέπει να δοθεί και από την κοινωνία. “

Είπε πιο αναλυτικά:

“Οι δύο από τους 4 στρατιωτικούς που αποτελούν το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου που ήρθε για αναψυχή, οι δύο που συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν την εξώθυρα του ξενοδοχείου που έμενε η κόρη, αφού παραβίασαν την πόρτα, αφού τους δήλωσε να σηκωθούν να φύγουν και παρόλα αυτά μπήκαν στο δωμάτιο, ξάπλωσαν στο κρεβάτι, εξασφάλισαν την ατιμωρησία τους, αφού αφέθηκαν σήμερα το πρωί ελεύθεροι.

Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η σημερινή δίκη, για μια πράξη που τεκμηριώνεται πλήρως από τις καταθέσεις των δυο γονιών αλλά και από την κατάθεση της 14χρονης ποτ έδωσε σήμερα στις 7 το πρωί εξηγώντας με λεπτομέρειες ότι συνέβη.

Μας προκάλει έκπληξη ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και εξασφάλισαν με αυτό τον τρόπο την ατιμωρησία τους Δίκη δεν θα γίνει ποτέ, γιατί κάποια στιγμή ακόμα και αν παραπεμφθούν στο Δικαστήριο θα έρθει μια κλήση με την οποία θα κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη και θα εξασφαλίσουν την ατιμωρία.

Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά! Αυτά είπαμε στην κυρία εισαγγελέα η οποία μας επισήμανε ότι αυτή την πληροφόρηση είχε από το αστυνομικό τμήμα από τον ενεργόν την προανακριτική εξέταση. Δηλαδή, ο ενεργών της προανακριτικής εξέτασης μετέφερε διαφορετικά τα γεγονότα από αυτά που πιστοποιούνταν από την ποινική δικογραφία την οποία σήμερα το πρωί και όλη τη νύχτα συνέτασσαν αρμόδιοι αστυνομικοί.

Δεν είναι απλά ένα τυχαίο περιστατικό. Δεν είδαν μια πόρτα και μπήκαν. Παραβίασαν δύο πόρτες. Την εξώθυρα του ξενοδοχείου κι την εξώθυρα του δωματίου.

Τι θα κάνατε αν ήταν το δικό σας παιδί, η δικιά σας αδελφή, η δικιά σας μάνα; Ρωτήστε τους γονείς να δείτε σε τι τρόμο έχει περιέλθει η κόρη τους.

Αλοίμονο! Και υπό αυτές τις περιστάσεις να εξασφαλίζουν την ατιμωρησία τους;

Πρέπει να δοθεί απάντηση! Και η απάντηση θα δοθεί και από τους γονείς, και στα δικαστήρια αλλά πρέπει να δοθεί και από την κοινωνία.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Εχουν συμβεί και παλιότερα. Θα συμβούν και άλλα, αυτό σας το λέω μετά βεβαιότητας.

Πρέπει να καταλάβουν αυτοί ότι δε μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ατιμωρητοι. Και δυστυχώς η απάντηση που σήμερα έλαβαν είναι ότι μπορούν να συνεχίσουν. Πρεπει να λάβουν μια διαφορετική απάντηση”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...