22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λέσβος: Στο έλεος της πυρκαγιάς – Τραυματίστηκε πυροσβέστης και κάηκαν σπίτια

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, προκειμένου να περιορίσουν και να ελέγξουν τη φωτιά η οποία μαίνεται από τις 10 το πρωί του Σαββάτου στα Βατερά της νότιας Λέσβου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του νησιού ενώ παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια και μια αγροικία, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Η φωτιά καίει πλέον σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, αναδασωτεες από προηγούμενες φωτιές και με τραχεία βλάστηση, καθώς και σε οικιστικά οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ ο ίδιος τόνισε στον ΑΝΤ1, ότι η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Από τη μεριά του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλώντας για την εικόνα από το πύρινο μέτωπο και την συνδρομή των πυροσβεστών τόνισε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αρκετές ενώ μετά από παρέμβαση υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ