14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Με “πράσινη” σφραγίδα η ξενοδοχοποίηση των Φαλάσαρνων

Ημερομηνία:

Σημεία των καιρών;

Η ολοκληρωτική αλλοίωση ενός οικότοπου μοναδικής ομορφιάς σήμερα φαίνεται ότι μπορεί να γίνεται με σφραγίδα …οικολογική. Δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε για τη μέγα-επένδυση που ετοιμάζει η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, γνωστή από τη δραστηριοποίησή της στο χώρο της αρτοποιίας, με ‘’κορωνίδα’’ της εταιρείας τα γνωστά παξιμάδια ‘’Μάννα’’ στην περιοχή των Φαλάσαρνων.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας στην προστατευόμενη περιοχή Natura2000 ετοιμάζεται μέγα-επένδυση αξίας 69 εκατ. ευρώ στην οποία πέρα από τις ξενοδοχειακές υποδομές (κατοικίες διαφόρων μεγεθών) και το εστιατόριο, θα κατασκευαστούν και beach bar, θέατρο, μουσείο, σουπερ μάρκετ, οινοποιείο.

Στα πλαίσια της “πράσινης” επένδυσης θα δημιουργηθεί στη «Ζώνη Προστασίας για την ανάπτυξη του είδους Androcymbium rechingeri» πάρκινγκ αυτοκινήτων, κατασκευές για: α) τη διαμόρφωση του εδάφους, όπως κλίμακες, τοίχοι, διάδρομοι, κεκλιμένα επίπεδα, μηχανικά μέσα κάλυψης υψομετρικών διαφορών, καθώς και κατασκευές για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων, β) τον εξωραϊσμό και την αισθητική τους αναβάθμιση, τον εξοπλισμό και την ασφάλειά τους και γενικά κατασκευές για την εξυπηρέτηση του προορισμού των χώρων αυτών, γ) λυόμενες και προσωρινές κατασκευές, α) Οι κατασκευές δικτύων υποδομής και εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, μετά των παραρτημάτων αυτών (υπέργειων και υπόγειων), Περίπτερα ενημέρωσης/έργα ερμηνείας περιβάλλοντος (πινακίδες, αποχωρητήρια, περίπτερα, στέγαστρα κ.λπ.), Έργα προστασίας από διάβρωση, κατολισθήσεις και στήριξη εδαφών.

Σημειώνουμε ότι η δημόσια διαβούλευση λήγει σε λίγες βδομάδες και πάντως εντός του Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...