17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λίγα και απ’ όλα και έξω από τα δόντια

Ημερομηνία:

Προ ημερών ο κ. Μαρκογιαννάκης άστραψε και βρόντηξε στην Βουλή. Και τι δεν είπε. Είπε για την συρρίκνωση των υπηρεσιών στα Χανιά, αλλά και για την κατάργηση τους. Είπε και για το εφετείο. Πολύ καλά ως εδώ.

Η μνήμη του λειτούργησε σωστά. Αυτό όμως που ξέχασε ήταν να αναφερθεί στο πρωτόκολλο τιμής. Ένα πρωτόκολλο τιμής που μέχρι σήμερα είναι χαρτί υγείας. Ξέχασε να προκαλέσει παραιτήσεις ως όφειλε. Πρωτόκολλο τιμής έχουν υπογράψει όλοι οι τότε δήμαρχοι. Σήμερα η σιωπή. Σήμερα το απού κρατεί καλά κρατεί. Χθες πυρ και μανία στα ΜΜΕ για το εφετείο.

Τι έχει να πει ο σημερινός περιφερειάρχης Χανίων; Τον λόγο μετά πήρε η βουλευτής Χανίων κ. Κουρουπάκη. Λέξη και αυτή για παραιτήσεις και πρωτόκολλο τιμής. Είπε για τους θορύβους των μαχητικών αεροπλάνων. Μα τα αεροπλάνα τώρα και μήνες απογειώνονται και βομβαρδίζουν τον Καντάφι. Τώρα το θυμήθηκε; Τόσο αυτή όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Διαμαρτυρίες και υπομνήματα σε φορείς ίσως μια πράξη σκόπιμη για να ξεχαστεί το πρωτόκολλο τιμής

Και τώρα κάτι λίγα για τα χαράτσια. ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί μας λένε να μην πληρώνουμε. Μα κύριοι τα παχιά πολιτικά λόγια είναι εύκολα. Η πράξη έχει την ευθύνη. Καλά, να μην πληρώνουμε, αλλά με την εφορία τί γίνεται όταν χρειαστείς κάποιο χαρτί; Τον τρόπο της απόκτησης του δεν μας γνωρίζετ5αι και την υπευθυνότητά σας. Το φινάλε θα είναι πάνω στο χαράτσι και άλλο χαράτσι.

Τι να πεις για τον κ. Πάγκαλο και για αυτά που λέει. Θα πουλήσει για να πληρώσει τα χαράτσια μια προτροπή του να μην πληρώσουμε και όμως ψηφίζει!!! Τι ειρωνεία. Τι να πεις για την πληροφόρηση του ότι η φράση «ότι υπάρχουν λεφτά» είναι ατυχής. Καλά ξυπνητούργια. Μα κ. Πάγκαλε μην πουλήσετε, έχετε τα βουλευτικά προνόμια, ή μήπως δεν τους κάνετε απολαβή; Ακούσαμε και το φιρμάνι ότι οι βουλευτές χάνουν λέει το 40% των αποδοχών τους. Τι λιτότητα!!!

Η κοινωνία βράζει και φωνάζει. Όλοι το ίδιο είστε. Τον σωτήρα δεν βλέπουν παρά μόνο παχιά πολιτικά λόγια. Το νερό το βάλατε στο αυλάκι. Έγινε χείμαρρος και μας παρασύρει. Το πόσο θα αντέξουμε ένας θεός το ξέρει, ή μάλλον η τρόικα που μας κυβερνά..

Μέσα από αυτή την εφημερίδα στέλνω ένα μήνυμα στον κ. Παπανδρέου. Εμείς παλέψαμε για το κόμμα. Ο πατέρας σας το έκανε μεγάλο και χρόνια να κυβερνά. Παλέψαμε να γίνεις πρόεδρός του και σημερινός πρωθυπουργός. Χιλιάδες οι αγωνιστές και οι ψηφοφόροι. Έχουν δικαίωμα και απαιτήσεις. Δικαίωμά σας δεν είναι οι αγώνες τους να πάνε στράφι. Δικαίωμά σας δεν είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα απόκομμα. Δικαίωμά σας δεν είναι να το κατεβάσετε στο 10%.

Η κοινωνία θέλει να γνωρίζει για να μπορεί να συμμετάσχει και αυτή. Επιβαλλόμενα χαράτσια της τρόικας δεν θέλει. Θέλει ελληνικές αποφάσεις και δίκαιες. Η πλάτη του Έλληνα από παλιά έχει γνωρίσει την «αγάπη» εντός εισαγωγικών των μεγάλων δυνάμεων και το τι έχει πληρώσει. Η κοινωνία θέλει ξεκάθαρους λογαριασμούς. Θέλει το μέχρι πότε θα πληρώνει και το πότε θα δει μια άσπρη μέρα. Τα αλληλοτορπιλίσματά σας τα απεχθάνεται. Θέλει λόγια σταράτα να πάψει να φωνάζει «το όλοι ίδιοι είστε».

Ίσως μερικούς να δυσαρέστησα αλλά αυτά είναι ένα μέρος της πραγματικότητας.

Νίκος Βαβουράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...