23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λίγα λόγια για την ανάρτηση Ρούση… Όταν κάποιοι επιλέγουν να κοιτάξουν το δέντρο και όχι το δάσος

Ημερομηνία:

Ο καθηγητής και υποψήφιος με το ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κ. Γιώργος Ρούσης ανέρτηση ένα σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «G.W.Bush» στον Πειραιά και τη σχετική κινητοποίηση του ΚΚΕ, το οποίο ενόχλησε, όχι όμως για τους λόγους που θα έπρεπε.

Βλέπετε, στο κακό σχέδιο παρουσιάζονται οι αρχηγοί των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ως ιερόδουλες που περιμένουν να καλωσορίσουν τους ναύτες του αεροπλανοφόρου που καταφθάνουν στο λιμάνι, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση των συγκεκριμένων κομμάτων στο ζήτημα της στρατιωτικοποίησης της χώρας και της πρόσδεσης με τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Γραφει ο καθηγητής:

«Όλοι τους και μόνοι μας.

Υποδοχή του νατοϊκού αεροπλανοφόρου G.W. Bush στον Πειραιά από το ΚΚΕ και το λαό της πόλης.

Και υποδοχή του από τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων».

Για όσους ζούμε εδώ στα Χανιά και δεν τρώμε από το δολάριο, γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που κατεβαίνουν ναύτες στη Σούδα, είτε είναι Αμερικάνοι, είτε Γάλλοι, είτε Ισπανοί, είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να γεμίζουν κεντρικά σημεία της παλιάς πόλης και με πλασιέ υπηρεσιών, που μοιράζουν κάρτες για επισκέψεις σε στριπτιτζάδικα ή σε οίκους ανοχής… με ειδικές εκπτώσεις.

Πρόκειται για μία οικονομία του πολέμου που αναπτύσσεται και δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των Χανίων αλλά όλων των περιοχών όπου παρουσιάζεται σημαντική στρατιωτική παρουσία.

Μπορεί η εικόνα των ιερόδουλων που περιμένουν τους ναύτες να ενοχλεί κάποιους, αλλά είναι η πραγματικότητα. Δεν αποτελεί υποτίμηση των “σεξεργατών και σεξεργατριών” ούτε στοχοποίησή τους το να λες ότι η οικονομία του σεξ ανθίζει με την παρουσία στρατιωτών όπως δεν αποτελεί υποτίμηση κανενός να μην επιθυμείς η περιοχή σου να μετατρέπεται σε κέντρο σεξοτουρισμού.

Η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι η πλειοψηφία όσων αντέδρασαν στην ανάρτηση Ρούσση το έκαναν επειδή δε μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Εστίασαν στο δέντρο, επειδή δε μπορούσαν να μιλήσουν για το δάσος. Το δάσος είναι η στάση των τριών κομμάτων που σπεύδουν κάθε φορά να καλωσορίζουν την αμερικάνικη παρουσία.

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία 8ετία, δηλαδή τα 8 χρόνια κυβέρνησης Αριστεράς και κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τα καλύτερα χρόνια ίσως στην ιστορία των ελληνοαμερικάνικων σχέσεων. Το αποτέλεσμα είναι να έχει γεμίσει η Ελλάδα στρατιωτικές υποδομές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το σκίτσο αποτυπώνει αυτή την πραγματικότητα. Βίαια μεν, ταυτίζοντας την τρουμποποίηση περιοχών της χώρας με τους ηγέτες των κομμάτων που συναινούν σε αυτή την εξέλιξη, όμως το σχόλιο είναι ξεκάθαρο. Μπορεί να μην αρέσει αισθητικά σε κάποιους, αλλά επί της ουσίας τι έχουν να πουν;

Αλλά πάλι, ίσως επειδή δε μπορούν να πουν τίποτα, νοιώθουν τόσο προσβεβλημένοι, και λένε τόσα πολλά.

"google ad"

Αυτό ίσως να εξηγεί καλύτερα όλες τις αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...