17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά: 11 σχολικά ντοκιμαντέρ από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του CFF ταξιδεύουν στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω ΙΙ 11 σχολικά ντοκιμαντέρ από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ταξιδεύουν στο 25 ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Trailer Με το Ντοκυμαντέρ μου Ταξιδεύω ΙΙ

Οι ταινίες και οι περιγραφές: chaniafilmfestival.com/me-to-ntokimanter-moy-taxideyo-ii/

Με το 25 ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποτελεί – για δεύτερη χρονιά – την αφετηρία της δράσης Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω ΙΙ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Έντεκα ντοκιμαντέρ –από τα περίπου 90-που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζονται ως μια πρόταση σε 3 ενότητες στην Online πλατφόρμα προβολής του 25 ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Tο Ντοκιμαντέρ αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ’ ένα σύγχρονο τρόπο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, έχει επικεντρωθεί – στρατηγικά – τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο.

Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία. Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ’ ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.

Η δράση Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω ΙΙ ξεκινά από το 25 ο Φεστιβάλ

Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για ένα κινηματογραφικό ταξίδι σε φεστιβάλ και άλλες κινηματογραφικές δράσεις. Περίπου είκοσι φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές δράσεις αναμένεται να φιλοξενήσουν το πρόγραμμα στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το ταξίδι ξεκινά από το 25 ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12 Μαρτίου 2023). Όλες τις μέρες του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε σε ενότητες τα αγαπημένα ντοκιμαντέρ στην διεύθυνση https://online.filmfestival.gr

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ολοκλήρωσης του 10 ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και των προφεστιβαλικών δράσεων του 11 ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η δράση υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Πλατανιά καθώς και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ.

"google ad"

Στο πλαίσιο της δράσης Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω ΙΙ συμμετέχουν οι ταινίες :

Με Το Ντοκιμαντέρ Μου Ταξιδεύω ΙΙ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Μέρος 1 ο Διάρκεια 00:57:00

Με ελπίδα και πίστη, ψηλώνουμε τη ζωή μας! / 11ο Δημοτικού Σχολείου Χανίων

1922, 100 χρόνια μετά… / 1 ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Το Λιμάνι Θυμάται / ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης

Ήταν η Ακρόπολη μας / Γυμνάσιο Αλικιανού Πλατανιά

Κυκλοφορώ κι «αειφορώ» / Αειφόρο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη Πλατανιά

Με Το Ντοκιμαντέρ Μου Ταξιδεύω ΙΙ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Μέρος 2 ο Διάρκεια 00:58:00

Ξετυλίγοντας το Κουβάρι… 47 χρόνια μετά ! / Δημοτικό Σχολείο Παζινού Χανίων και και

Δημοτικό Δερύνειας Β΄ Κύπρου

Ο Πατατίδης και η παρέα του / Δημοτικό Σχολείο Φρε Χανίων

Να μ' αγαπάς / 22 ου Νηπιαγωγείο Χανίων

ΑΣΕ κάτω το κουτί / 2 ο Γυμνάσιο Χανίων

Ταμπακαριά από το χθες στο σήμερα / 7 ο Γυμνασίο Χανίων

Με Το Ντοκιμαντέρ Μου Ταξιδεύω ΙΙ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Μέρος 3 ο Διάρκεια 00:36:20

Fagotto…To Bar! / Δημιουργική Ομάδα Εκπαιδευτικών Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...