28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Λαμπρινός: “Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου ξανά” – Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή του Δημάρχου

Ημερομηνία:

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Για πρώτη φορά και δημόσια ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές ενώ όπως είπε “δεν έχει και δεν θα δώσει δαχτυλίδι σε κάποιον”. Αναφορικά με τον διάδοχο του, ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε πως “αυτόν θα τον επιλέξουν οι συμπολίτες μου καθώς υπάρχουν άξιοι και ικανοί άνθρωποι”.

Η καλύτερη και χειρότερη στιγμή

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η καλύτερη στιγμή κατά τη διάρκεια της θητείας του ο δήμαρχος απάντησε πως “όταν βλέπεις έργα που ανακουφίζουν τη ζωή των πολιτών αυτή θεωρείται μία πολύ καλή στιγμή” και συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή έριξε βάρος στην κοινωνική πολιτική αν και αυτό είχε κόστος τόσο για τον Δήμο όσο και για τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Αντίθετα μιλώντας για την χειρότερη στιγμή στη θητεία του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου με το χέρι στην καρδιά και εντελώς ανθρώπινα απάντησε πως “ήταν ο θάνατος του Παναγιώτη Μητρέλλου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στις 18 Αυγούστου του 2022 όταν ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από το πεύκο με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο χωρίς υπαιτιότητά του” ίδιου όπως δήλωσε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά.

“Έχω κάνει αρκετά λάθη και πολλές εσφαλμένες επιλογές” συνέχισε ο δήμαρχος, αναφερόμενος στα άτομα που ξεκίνησαν μαζί του και στη συνέχεια αποχώρησαν. “Ό,τι έργο έχει επιτευχθεί έχει γίνει και χάρη σε αυτούς που έφυγαν” είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρινός και παραδέχτηκε ότι ίσως να έχει και εκείνος ευθύνη που εγκατέλειψαν την δημοτική παράταξη.

Αναφορικά με τις Οικονομικές Επιτροπές και την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία όλες οι αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 και μετά δεν έχουν καμία νομοθετική αξία, ο Βασίλης Λαμπρινός σχολίασε δηκτικά ότι “ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία” και πώς θα γίνουν προσπάθειες να λύσουν το ζήτημα αυτό χωρίς να περιλαμβάνουν θέματα στις επιτροπές αυτές που μπορούν να οδηγηθούν απευθείας στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι… διαφωνίες

Για το τι ήταν εκείνο που οδήγησε ώστε να μην υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και κατ’ επέκταση στις δημοτικές επιτροπές ο Βασίλης Λαμπρινός απάντησε πώς έγιναν προσπάθειες συνεννόησης αλλά οι δημοτικές παρατάξεις δεν ήταν έτοιμες και σχολίασε πως ομοφωνία για συνεργασίες δεν υπήρξε και από τις δύο πλευρές. Όπως είπε όμως, δεν καταλογίζει για το γεγονός αυτό, ευθύνες σε κανέναν.

Στο ερώτημα για το εάν ανησυχεί για διάλυση της παράταξής του έως τις εκλογές ο δήμαρχος απάντησε χαρακτηριστικά πως “δεν μπορεί να το προεξοφλήσει” καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει “είναι οι αντιδήμαρχοι του να κάνουν τη δουλειά τους και το έργο τους να μην επηρεάζεται από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες”.

Στον Άρειο Πάγο ο Δήμος για το ακίνητο των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θίχτηκε και το θέμα της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού με τον Βασίλη Λαμπρινό να αποκαλύπτει ότι το ακίνητο των φυλακών ανήκει στον δήμο Ηρακλείου και πώς το ελληνικό δημόσιο στο οποίο έχει παραχωρηθεί έναντι αποζημίωσης χρήσης, οφείλει στον δήμο Ηρακλείου περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η δημοτική αρχή έχει προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη και η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει σε επίπεδο Αρείου Πάγου ενώ δεν απέκλεισε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που ανήκουν στον δήμο.

Τέλος, στο ερώτημα για το ποιο έργο πιστεύει πώς θα είναι εκείνο που θα φέρει μαζί του το αποτύπωμα του Βασίλη Λαμπρινού, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάπλαση στο κέντρο της πόλης και στα Ενετικά Τείχη.

"google ad"

Μίλησε δε και για άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Ηράκλειο όπως είναι το πάρκο στην οδό Εφόδου αλλά και το πάρκο Ερυθραίας.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ