20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Λασίθι: Σε κατ’οίκον περιορισμό νοσηλευτής του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ημερομηνία:

Kαταστάσεις εκτάκτων αναγκών έχουν να αντιμετωπίσουν όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με την επιδημία του κορονοϊού να έχει δημιουργήσει ήδη μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που απαιτεί προσεκτική διαχείριση τόσο από όλους τους πολίτες όσο και από το νοσοκομειακό προσωπικό.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Μανώλης Καλλιονάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το πως αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο την κατάσταση ως τώρα και τι σχεδιασμός υπάρχει.

Ήδη όσοι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο βλέπουν πως στην είσοδο του Νοσοκομείου έχει διαμορφωθεί μια αίθουσα όπου όσοι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα θα περνούν πρώτα από εκεί, ενώ στον προαύλιο χώρο έχει τοποθετηθεί και ένας άλλος θάλαμος όπου εκεί θα κατευθύνονται ασθενείς ώστε να δώσουν δείγματα εφόσον κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα στο Νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί και ένα απομονωμένο δωμάτιο στο οποίο θα νοσηλευτεί κάποιος αν χρειαστεί μέχρι να υπάρχουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

Ο κ. Καλλιονάκης τόνισε πως ο κόσμος της περιοχής δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επισκέπτεται άσκοπα το Νοσοκομείο, ενώ όσοι έχουν υποψίες πως μπορεί να έχουν προσβληθεί, έχουν ταξιδέψει σε χώρες με κρούσματα, η απλά θέλουν να εξεταστούν επειδή παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα είτε με το Νοσοκομείο είτε με τον ΕΟΔΥ, ώστε να λαμβάνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο να εξεταστούν.

Αυτές τις μέρες όπως είπε ένας νοσηλευτής του Νοσοκομείου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, αφού είχε επιστρέψει από οργανωμένη εκδρομή με ταξιδιώτες από Χανιά και Ηράκλειο στην Αίγυπτο. Ο νοσηλευτής δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα ασθένειας, όμως θα παραμείνει σπίτι του για 14 μέρες όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Καλλιονάκης τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από την κατάσταση, όμως δεν πρέπει να προσπερνά και όσα συμβαίνουν αψήφιστα και να λαμβάνει προσωπικά μέτρα υγιεινής και να ακολουθεί τις συστάσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ράδιο Λασίθι

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...

“Integral element” στο Theatre 73100

23,24,25,26, 30,31 Μάη και 1,2 Ιούνη 21:00, στο Theatre 73100 Μια αυθάδικη κωμωδία, μια τραγική ειρωνεία φέρνει...