15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λετονία: «Μαύρη λίστα» ρώσων καλλιτεχνών – Τους απαγορεύει την είσοδο για υποστήριξη στον Πούτιν

Ημερομηνία:

Σε κυνήγι μαγισσών έχει επιδοθεί η Λετονία, βάζοντας σε «μαύρη λίστα» 25 ανθρώπους της τέχνης διεθνούς εμβέλειας, τους οποίους κατηγορεί ότι στηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του απαγορεύει την είσοδο σε 25 προσωπικότητες, «που έχουν εκφράσει ενεργό πολιτική υποστήριξη για την επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Μεταξύ αυτών ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ, ο μαέστρος Βαλερί Γκεργκίεφ, με τον οποίον διέκοψαν ήδη την συνεργασία οι φιλαρμονικές του Μονάχου, του Παρισιού και του Ρότερνταμ, αλλά και η όπερα στην Σκάλα του Μιλάνου, ο μουσικός Νικολάι Ραστοργκίεφ και η τραγουδίστρια Πολίνα Γκαγκάρινα, η οποία εκπροσώπησε την Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2015.

Στην «μαύρη λίστα» βρίσκεται και μία Λευκορωσίδα καλλιτέχνης, η Ναταλία Ποντόλσκαγια. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι στην λετονική «μαύρη λίστα» περιλαμβάνεται και η  Λετονή μπαλαρίνα Ίλζε Λίεπα, κόρη του διάσημου χορευτή Μάρις Λίεπα, ο οποίος έκανε καριέρα στην ΕΣΣΔ και πέθανε το 1989.

«Η υποστήριξη στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κρεμλίνου συνεπάγεται συνυπευθυνότητα για τα εγκλήματα, επομένως η είσοδος τέτοιων ανθρώπων στη Λετονία δεν επιτρέπεται», δήλωσε ο Ρίνκεβιτς.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ