15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Λιποθυμώντας στο σχολείο της κρίσης

Ημερομηνία:

Την καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη δουλειά τους οι δάσκαλοι, με δεκάδες παιδιά να λιποθυμούν μέσα στο σχολείο εξαιτίας της πείνας περιγράφει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται την Τετάρτη στα «Νέα».

«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Οι δάσκαλοι, όσο μπορούμε, έχουμε την ανθρωπιά με προσωπικά έξοδα να αγοράζουμε το φαγητό τους. Ωστόσο, μερικοί μαθητές ντρέπονται και δεν λένε καν ότι δεν έχουν φάει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα» λέει ο Θανάσης Γούναρης, διευθυντής του 165ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Πατήσια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και άλλα 405, εντάχθηκε από πέρυσι στο πρόγραμμα «Διατροφή», το οποίο παρέχει δωρεάν πρωινό σε χιλιάδες μαθητές. Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο φάνηκε αμέσως στους μαθητές. «Αρκετοί μαθητές, που δεν τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές τους, πεινούσαν».

Το πρόγραμμα δωρεάν υγιεινής διατροφής υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας).

Η αναγκαιότητα για δωρεάν και υγιεινή διατροφή των παιδιών καταγράφεται από το πλήθος των αιτήσεων που έχουν γίνει από τα σχολεία.

«Σήμερα υπάρχουν αιτήσεις από περισσότερα από 1.050 σχολεία και μπορούμε να καλύψουμε μόνο 151 από αυτά, παρά τις δωρεές που έχουμε. Οι διανομές ξεκίνησαν αρχικά για 3.000 μαθητές και σήμερα ξεπερνούν τις 15.600» σημειώνει η πρόεδρος του Prolepsis, Αθηνά Λινού, καθηγήτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...