15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Λύση από το Υπ.Εσωτερικών για τους υδρονομείς άρδευσης στους ΟΤΑ. Απάντηση Ντόλιου στον Μανόλη Στρατάκη

Ημερομηνία:

Σχετική διάταξη για την επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει με την πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης από τους Δήμους, φέρνει το Υπ.Εσωτερικών, μετά από την παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική Αναφορά στη Βουλή.Όπως αναφέρεται στην Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Ντόλιου, έχει προωθήσει σχετική διάταξη για τη ρύθμιση του ζητήματος, η οποία έχει ενταχθεί στο άρθρο 58, παρ.5 του σχεδίου νόμου του Υπ.Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων “Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ‘Διόφαντος’ και λοιπές διατάξεις”.

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται από τις διατάξεις του ν.2190/1994 οι υδρονομείς άρδευσης στους ΟΤΑ και η πρόσληψή τους διέπεται αποκλειστικά από τις ειδικές ρυθμίσεις του από 28.3/15.4.1957 βασιλικού διατάγματος “Περί της αστυνομίας επί των Αρδευτικών Υδάτων» (ΦΕΚ 60 Α), όπως ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου οι φορείς να προλάβουν να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς προσλήψεων προσωπικού, όπως αυτό καθορίστηκε με το ν.3812/2009, δόθηκε μεταβατικά η δυνατότητα, με τις διατάξεις του αρ.14, παρ.1β του ανωτέρω νόμου, και με έκδοση σχετικής απόφασης του Υπ.Εσωτερικών, να εξαιρεθούν μέχρι 31/12/2010 ειδικές κατηγορίες προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τις διατάξεις του ν.2190/1994.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...