14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

“Λύση ” στο ” πρόβλημα” της 5χρονης Ελευθερίας

Ημερομηνία:

Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληροι  μήνες παραμονής  στο ΠΑΓΝΗ, και ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ,  για να  δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα με την μεταφορά της 5χρονης Ελευθερίας σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο. Το άτυχο κοριτσάκι το οποίο καθηλώθηκε σε ένα κρεβάτι μετά από ένα τροχαίο, θα μεταφερθεί τελικά  στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Πόμπια Ηρακλείου το αργότερο σε δύο εβδομάδες και αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει την φροντίδα του παιδιού.

Η πρώτη σελίδα στην  ιστορία που σοκάρει γράφτηκε πριν από 17 μήνες στο Λασίθι

Ήταν Οκτώβριος του 2010.  Ως φαίνεται η  μοίρα  ζήλεψε το ανέμελο  παιδικό χαμόγελο της Ελευθερίας και το πάγωσε σε ένα φοβερό τροχαίο,  στο οποίο έγινε το μεγάλο θύμα.

Η  καρδούλα  της συνέχισε να χτυπά όχι όμως για να μπορεί να  τρέξει,  να παίξει,  να ερωτευτεί,  να γευτεί χαρές και λύπες της ύπαρξης της. Συνέχισε να χτυπά,  απλά για να ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι της απόλυτης μοναξιάς. Μετά το τροχαίο, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, η διοίκηση η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου άνοιξαν μια αγκαλιά για το κοριτσάκι.

Παράλληλα οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημέρωσαν  την οικογένεια για την τραγική και δυστυχώς μη αναστρέψιμη  κατάσταση του παιδιού  και τους  πρότειναν  να εκπαιδευτούν ώστε  να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες φροντίδας του παιδιού τους, όταν θα το έπαιρναν πίσω στο σπίτι . Δυστυχώς η απάντηση ήταν ένα σκληρό όχι, και το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε στην μοίρα  του. Από τότε  σπίτι της Ελευθερίας είναι το νοσοκομείο, οικογένεια της οι εργαζόμενοι και  οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και της Αρχιεπισκοπής που την φροντίζουν με ιδιαίτερη αγάπη.

Ο… επίλογος

Η Ελευθερία δεν μπορεί να διαλέξει… Το δάκρυ, το γέλιο, ο λυγμός και ο τρόμος της, παραμένουν κλειδωμένα μέσα στο μυαλό και στην ψυχή της. Η μεταφορά της σε ίδρυμα απαντά στις σωματικές της ανάγκες… Στη μοναξιά της όμως; (Κ.Π.)

neatv.gr – E.ΓΚ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ