22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΜέΡΑ25 για σκάνδαλο NOVARTIS και παραποίηση εγγράφων – «Διαφθορά και διαπλοκή που παραπέμπουν ευθέως σε ένα κράτος που λειτουργεί με όρους παρακράτους»

Ημερομηνία:

«Τα όσα αποκαλύπτονται για το τεράστιο σκάνδαλο της Νοβάρτις είναι πραγματικά αδιανόητα για οποιοδήποτε δήθεν κράτος δικαίου» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Πυρά εξαπολύει η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη για παραποίηση εγγράφων του FBI αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και την εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο», και το ΜέΡΑ25 μιλά για «συγκάλυψη, απαλλαγές, διώξεις, “σβησίματα”, αλλοιώσεις, παραποιήσεις, μεταφράσεις, “ξηλώματα”, μα πάνω από όλα διαφθορά και διαπλοκή που παραπέμπουν ευθέως σε ένα κράτος που λειτουργεί με όρους παρακράτους».

«Αυτή η διαφθορά δεν καταπολεμάται με την ενσωμάτωση σε αυτό το ίδιο σαθρό σύστημα και με τον προσεταιρισμό μιας μερίδας της ολιγαρχίας, δήθεν λιγότερο διαπλεκόμενης. Ούτε με την λογική και την αναπαραγωγή των κομμάτων-καρτέλ. Χρειάζεται ρήξη με το σύστημα αυτό της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά και με ό,τι το γεννά, το τροφοδοτεί και το αναπαράγει» προσθέτει.

«Τα όσα αποκαλύπτονται για το τεράστιο σκάνδαλο της Νοβάρτις είναι πραγματικά αδιανόητα για οποιοδήποτε δήθεν κράτος δικαίου. Αδιανόητη είναι επίσης κι αυτή η πραγματική αυτογελοιοποίηση της μεταφραστικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρωτοφανής στα χρονικά. Η διαφθορά όμως αυτή, που είναι απόλυτα συστημική, γιγαντώθηκε μέσα από την μνημονιακή διαδικασία όπου περιορίστηκε ο αριθμός των “εκλεκτών” του συστήματος σε συνθήκες χρεοδουλοπαροικίας» υπογραμμίζει το κόμμα.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...