20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΜέΡΑ25: Περιμένουμε η κ. Σακελλαροπούλου να μην παραπέμψει το ζήτημα με το νερό στις «καλένδες»

Ημερομηνία:

Αίτημα αναπομπής του νόμου για ιδιωτικοποίηση του νερού κατέθεσε χθες η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον «κατάφωρα αντισυνταγματικό».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, μετά την ψήφιση του κατάφωρα αντισυνταγματικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και στη σκιά των δολοφονικών συνεπειών της ιδιωτικοποίησης των τρένων, κατέθεσε χθες αίτημα αναπομπής του συγκεκριμένου νόμου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως εκ του Συντάγματος έχει δικαίωμα κι οφείλει να κάνει σε μια τέτοια σκανδαλώδη περίπτωση» τονίζει το κόμμα για να προσθέσει το εξής:

«Η κα Σακελλαροπούλου απάντησε αργά το απόγευμα σχετικά, πως θα λάβει υπόψη το αίτημα αυτό των Βουλευτών και των Βουλευτριών του ΜέΡΑ25. Ελπίζουμε η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας να μην συνιστά απλώς μια τυπική απάντηση που θα παραπέμψει το εν λόγω πολύ σοβαρό -συνταγματικής τάξης- ζήτημα στις “ελληνικές καλένδες”, την ώρα που θα υπογραφεί το ΦΕΚ δημοσίευσης του σχετικού νόμου, κόντρα στην επανειλημμένη αντίθετη κρίση των ανώτατων δικαστών του ΣτΕ».

«Το ΜέΡΑ25 δεν είχε ψηφίσει την κα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακριβώς κόντρα στη λογική των “περιστρεφόμενων θυρών”, καθώς αυτή προερχόταν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ελπίζουμε τώρα πως η κα Πρόεδρος θα προχωρήσει το συγκεκριμένο αίτημα αναπομπής του νόμου της Μητσοτάκης Α.Ε. για την ιδιωτικοποίηση του νερού, τιμώντας το “προηγούμενο μετερίζι” της και τις αποφάσεις που σχετικά εξέδωσαν οι συνάδελφοι της στο Συμβούλιο της Επικρατείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ