Ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού απευθύνθηκε πρώτα στα μέλη του ΜέΡΑ25 που διαμαρτύρονταν ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις στην ενέργεια με σύνθημα “Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος – Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, Κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας” στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ΜέΡΑς Δράσης του ΜέΡΑ25 για την ακρίβεια στην ενέργεια δήλωσε:

«Είμαστε εδώ γιατί αν ο ελληνικός λαός γνώριζε, ανεξάρτητα από κομματική ταύτιση, πώς καθορίζεται καθημερινά η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα είχε ξεσηκωθεί. Νεοδημοκράτες, συριζαίοι, όλοι. Τρεις ολιγάρχες, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάνης, Λάτσης, λέμε και ονόματα, μαζί με την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ κάθε μέρα προσδιορίζουν μεταξύ τους, μόνοι τους, την τιμή που θα σας χρεώσουν αύριο, της χονδρικής όχι της λιανικής, αυτή πάει ακόμα πιο ψηλά. Αυτό δεν είναι αγορά, ούτε καπιταλισμός, είναι μια στυγνή ολιγαρχία γι’ αυτό το κόστος του ρεύματος που πληρώνετε αυξάνεται πολύ γρηγορότερα από το κόστος παραγωγής του. Εμείς τι λέμε; Κατάργηση αυτού του ψευτοχρηματιστήριου ενέργειας, του καφενείου των ολιγαρχών, το οποίο το έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, και ξέρετε έχει σημασία ότι σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που έστησαν το σύστημα το οποίο αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται τους Έλληνες πολίτες χωρίς βέβαια, εντελώς ξεδιάντροπα, να δηλώσουν ότι αν βγουν στην Κυβέρνηση ξανά θα το καταργήσουν.

Από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης τι κάνει; Επιδοτεί τις τιμές αυτές και ουσιαστικά δίνει κι άλλα χρήματα στους ίδιους ολιγάρχες.Το ΜέΡΑ25 είμαστε το μοναδικο κόμμα που λέμε κάτι πάρα πολύ απλό: Κατάργηση του ψευτοχρηματιστηρίου και όχι μόνο πλαφόν στην τιμή της ενέργειας αλλά και ελάχιστες ποσότητες παραγωγής από τον κάθε ένα από αυτούς, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να σας λέμε αυτό που συμβαίνει, αυτό το οποίο αν το γνωρίζατε θα ξεσηκωνόσασταν χωρίς εμάς».

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέμβαση με πανό έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα μέλη του ΜέΡΑ25 μοίρασαν φυλλάδια και ενημέρωσαν τον κόσμο για τις προτάσεις του κόμματος για το ρεύμα. Αντίστοιχες δράσεις έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις της χώρας, με μέλη του ΜέΡΑ25 να πραγματοποιούν παρεμβάσεις έξω από τα κατά τόπους περιφερειακά υποκαταστήματα της ΔΕΗ.