15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Μέρκελ για κορωνοϊό: Δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας την κρίση του κορονοϊού  – «ούτε κατά διάνοια»

Ημερομηνία:

«Θα πρέπει να ζούμε με περιορισμούς και στο ορατό μέλλον», δήλωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας την κρίση του κορονοϊού  – «ούτε κατά διάνοια».

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών (BDA), η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας.

«Γι’ αυτό θα πρέπει για το ορατό μέλλον να ζούμε ακόμη με περιορισμούς», δήλωσε και εξήγησε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν κάπως ανακοπεί, «αλλά αυτό δεν αρκεί», καθώς «δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για αντίστροφη πορεία», κάτι που, όπως είπε, θα ήταν προς όφελος της οικονομίας. Υποσχέθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το «μερικό lockdown» που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα και θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

«Επειδή η διατήρηση των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία αποτελεί κομβικό σημείο των μέτρων που λαμβάνουμε, πρέπει οι περιορισμοί να τεθούν σε άλλους τομείς», διευκρίνισε η ‘Αγγελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η οικονομία υποφέρει υπό το βάρος των μέτρων για την πανδημία. «Από κοινού με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων επεξεργαζόμαστε σχέδιο παράτασης της στήριξης των επιχειρήσεων», δήλωσε. «Αν η Γερμανία θέλει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ευημερίας και κοινωνικού συστήματος, χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εργοδότες ενθαρρύνουν την τηλεργασία.

Από την άλλη πλευρά, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της BDA Ράινερ Ντούλγκερ επαίνεσε την πολιτική στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τώρα αντεπεξερχόμαστε καλύτερα από άλλους», αλλά και ότι «είναι απαραίτητη μια σαφής προοπτική». Πρότεινε δε να διεξαχθεί διάλογος σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά την κρίση. «Η καλή πολιτική μπορεί να γίνει και με λίγα χρήματα, με νέες ιδέες και θάρρος», δήλωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...