20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Μέσα σε λίγες ώρες και μετά το "πτωχεύσαμεν" πήρε ότι ζήτησε ο Ψινάκης

Ημερομηνία:

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε για τον δήμο Μαραθώνα προκαταβολή από τους τακτικούς πόρους, ύψους 400.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επεσήμανε στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, πως «Κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση».

Υπενθυμίζεται πως χτες Τετάρτη, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης κήρυξε το δήμο σε πτώχευση.  «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, όπως είπε και ο Τρικούπης. Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός», δήλωσε.

Ψινάκης: «Ποτέ δεν είπα ότι κηρύσσω τον Μαραθώνα σε πτώχευση

«Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι εγώ κυρήσσω σε πτώχευση το δήμο, και αυτό αναπαράχθηκε παντού, αυτό είναι δικό τους θέμα», δήλωσε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Μαραθώνα ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης.
Παράλληλα ο δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για μην μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι και τόνισε πως ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη σημερινή τους συνάντηση του έδωσε λύση.
Το συμβούλιο ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, σε φορτισμένο κλίμα, ενώ δημιουργήθηκε και ένταση σε πολλά σημεία, μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που ήθελαν το δήμαρχο να έχει δηλώσει για τον Μαραθώνα «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» και παράλληλα στάση πληρωμών.
«Χρειάζομαι λίγο χρόνο, γιατί κάθε αρχή και δύσκολη. Σας υπόσχομαι ότι ο τόπος θα ξεβρωμίσει, ότι θα μπει τάξη και νομιμότητα, σας δίνω το λόγο μου» είπε ο κ. Ψινάκης, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...