27.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά του Ηρακλή Αναγνωστόπουλου Προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι,

Εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, εμείς που ζήσαμε πολλές ματωμένες Πρωτομαγιές, χαιρετίζουμε τη Παγκόσμια Εργατική Πρωτομαγιά, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους λαούς που αγωνίζονται για κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Δίνουμε το οφειλόμενο χρέος τιμής στους αγωνιστές της πατρίδας μας και όλου του κόσμου, που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής και Κοινωνικής απελευθέρωσης. Εκπληρώνουμε το βαρύ ιστορικό και ηθικό μας χρέος στους νεκρούς των ταξικών και κοινωνικών μας αγώνων, τους αγωνιστές της Εθνικής μας αντίστασης και της Μάχης της Κρήτης. Σειρά από ήρωες θυσίες και αγώνες σημαδεύουν μια μαρτυρική πορεία της ανθρωπότητας για ένα καλύτερο αύριο.

Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, καμιά θυσία δεν μένει χωρίς δικαίωση. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. Είναι ημέρα μνήμης για την ανεκτίμητη προσφορά των αγώνων που έγιναν, δύναμη για τους αγώνες που γίνονται καθημερινά.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ίσως η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Βρίσκει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια αδιάκοπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Το θεριό της ανεργίας τρώει τα σωθικά των παιδιών μας, εκατοντάδες νέοι είναι χωρίς δουλειά και άλλοι τόσοι έχουν απολυθεί. Μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο αδυνατώντας να επιβιώσουν λόγω και της οικονομικής κρίσης, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες. Η ακρίβεια έχει πάρει την ανηφόρα, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μια ζωή σαν σκλάβοι. Η Υγεία έχει γίνει εμπορεύσιμο είδος και προϊόν εκμετάλλευσης, επαναφέρουν τη λίστα στα φάρμακα, καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά, έχουμε περικοπές μισθών και συντάξεων, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καταργούν το 8ωρο, την κοινωνική Ασφάλιση και όλες τις κατακτήσεις των πατεράδων και των παππούδων μας.

Γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα και αγώνας για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο που μας έχουν ρίξει, για να μην περάσει αυτή η πολιτική της εξόντωσης και της καταπάτησης των πάντων.

Δεν θ’ ανεχθούμε με κανένα τρόπο να γίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σκλάβοι και να γυρίσουν πίσω εκατό χρόνια στον εργασιακό μεσαίωνα. Η πατρίδα μας έχει μια ιστορία χρόνων και αγώνες ποτισμένους με αίμα και θυσίες και δεν θα αφήσουμε να θυιαστούν και να καταργηθούν οι κατακτήσεις μας και θ’ αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις αγκαλιά με τους εργαζόμενους.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όλα κατακτούνται με αγώνες και θυσίες. Τίποτε δεν χαρίζεται.

Γι ‘αυτό καλούμε τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους όλοι μαζί ενωμένοι να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση για τον εορτσμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα γίνει την Κυριακή 1η του Μάη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και να βροντοφωνάξουμε «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας», «Όχι εμπόριο η υγεία του λαού».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο νέα έργα βιοαερίου στον νομό Λασιθίου

Την κατασκευή δύο έργων βιοαερίου στις περιοχές της Ιεράπετρας...

Κόμβος δεδομένων γίνεται η Κρήτη με τις νέες επενδύσεις ιταλικής εταιρείας

Ενισχύεται περαιτέρω η θέση της Ελλάδας ως εναλλακτική υπερταχεία...

Η ανθρωποκεντρική αντίληψη στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας Κρήτης

Στην επιλογή ουσιαστικής στήριξης από την Περιφέρεια Κρήτης κάθε...