21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μήνυμα για την οδική ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής έστειλαν από το 3ο Λύκειο ο Περιφερειάρχης και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Μήνυμα για την οδική ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής έστειλαν χθες μέσω της εκπαίδευσης από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στελέχη της ομάδας εργασίας για την οδική ασφάλεια και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι με αφορμή την παγκοσμία εβδομάδα οδικής ασφάλειας-που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά αλλά και της σύστασης από την Περιφέρεια της Παγκρήτιας ομάδας εργασίας για την οδική ασφάλεια- ανέδειξαν στη συνάντηση τους στο κεντρικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου το μεγάλο πρόβλημα με την οδική συμπεριφορά-ασφάλεια και τα ατυχήματα. Στη συνάντηση στο 3ο Λύκειο συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, τα στελέχη της νεοσύστατης «ομάδας εργασίας της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια» Νίκος Ξυλούρης πρόεδρος–Περιφερειακός σύμβουλος, Λευτέρης Μιχελάκης αντιπρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτών οδηγών Ηρακλείου, ο Δ/ντής του 3ου Λυκείου Γιώργος Λυνάρδος, οι υποδ/ντές Αλέξης Οικονόμου και Μαρία Παραβολιάση κ.α. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι μετά την συνάντηση και το μήνυμα που δόθηκε από 3ο Λύκειο, θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με τους φορείς και άλλες δράσεις σε όλη την Κρήτη σε σχολεία ,άλλους χώρους όπως και σε δρόμους , με στόχο την ευαισθητοποίηση και την λήψη μέτρων.

«Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας αφιερωμένη στα παιδιά . Η Περιφέρεια έχει συστήσει μια Παγκρήτια επιτροπή εργασίας για την οδική ασφάλεια ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τα σχολεία, με τους καθηγητές, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να βελτιώσουμε την οδική μας ασφάλεια. Είναι ένα ζήτημα, γιατί δυστυχώς δεν είμαστε καλοί οδηγοί, άλλα κάνουμε και πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνουμε. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε αυτό το μεγάλο θέμα για να μην υπάρχουν ατυχήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Και πρόσθεσε: «ξεκινάμε σήμερα, από αυτό το σχολείο της πόλης του Ηρακλείου για να δώσουμε το μήνυμα οτι όλοι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε τη ζωή μας. Εμείς θα συνεργαστούμε με την επιτροπή που συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς και πιστεύω ότι θα έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

Τη πρωτοβουλία της Περιφέρειας χαιρέτησε με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης δηλώνοντας ότι θα συμμετέχει και θα βοηθήσει σε όλες τις δράσεις. Και πρόσθεσε: «Επειδή, είναι και η βδομάδα αυτή πρόληψης οδικής βοήθεια για τα παιδιά θέλω να εξάρω την προσπάθεια που κάνουνε όλοι οι εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν σε πάρα πολλά προγράμματα οδικής ασφάλειας και τα οποία έχουν αποτέλεσμα. Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ειδικά, γιατί το μάθημα έχει ενταχθεί μέσα στο πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα της γλώσσας και επίσης, είναι και μια δράση που γίνεται στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης. Οι συνάδελφοι κάνουνε ότι μπορούνε κάνουνε πολλά προγράμματα και έχουν αποτέλεσμα. Αυτό θα συνεχιστεί, θα διευρυνθεί, θα συμμετέχουμε όπως μπορούμε και σε αυτήν την επιτροπή για την οδική ασφάλεια και ευελπιστούμε σε μια καλύτερη οδική συμπεριφορά μέσα από την προσπάθεια που θα κάνει και η Περιφέρεια να βελτιώσει και τους δρόμους και τις υποδομές που χρειάζεται»

Ο αντιπρόεδρος του συλλογου εκπαιδευτών οδηγών και μέλος της Παγκρήτιας ομάδας εργασίας για την οδική ασφάλεια Λευτέρης Μιχελάκης δήλωσε ότι το μήνυμα που στέλνομαι από το κεντρικό σχολείο είναι ότι η οδική ασφάλεια αφορά όλους και πρωτίστως τα παιδιά. Ο ίδιος αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία –δράση της Περιφέρειας στο σχολείο, πρόσθεσε: «Το μέγα πρόβλημα είναι τα παιδιά. 24,000 παιδιά κάθε χρόνο χάνονται στους δρόμους της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση πάλι, και σε αυτά. Λοιπόν, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τη βάση από την εκπαίδευση από τα παιδιά και γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο ότι βρισκόμαστε στο 3ο λύκειο Ηρακλείου μαζί με τους υπόλοιπους αρμόδιους όπως είναι ο Περιφερειακός διευθυντής της Κρήτης, η Περιφέρεια και διάφοροι άλλοι φορείς, σιγά σιγά θα αναδείξουμε διάφορες δράσεις ώστε να κάνουμε πιο ασφαλείς τους σχολικούς χώρους και βεβαίως την κυκλοφορία μας στους δρόμους»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 3ου Λυκείου, Γιώργος Λινάρδος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους τους παρισταμένους στο σχολείο δηλώνοντας ότι ο ίδιος και ο σύλλογος των καθηγητών θα βοηθήσουν με προτάσεις όσο μπορούν ώστε ν΄αποκτήσουν τα παιδιά μας περισσότερη γνώση οσο αφορά την οδική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...