14.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Μήνυση γονέα κατά Κεραμέως για την εφαρμογή του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Ημερομηνία:

Γονέας κατέθεσε μήνυση κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη η εφαρμογή του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά την περασμένη εισαγωγική περίοδο, καθώς έπρεπε να εφαρμοστεί το επόμενο σχολικό έτος.

Τη μήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά., ο οποίος είναι γονέας μαθητή της Γ΄ Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2020-2021 και υποψήφιου φοιτητή στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2021.

Όπως, επισημαίνει ο νόμος 4777/2021 αναφέρει ότι «η ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου και αφορά στις προϋποθέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του επόμενου σχολικού έτους».

Δηλαδή, σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, η Ε.Β.Ε. έπρεπε να εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος, όμως «με τέχνασμα και αντιδεοντολογικό και μη σύννομο», τρόπο η υπουργός Παιδείας, την εφήρμοσε αιφνιδιαστικά (την Ε.Β.Ε.) το περασμένο καλοκαίρι.

Αναφέρει ακόμη, ότι ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει εκφράσει την γνώμη ότι «πρέπει να διατηρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι όποιες αλλαγές πρέπει να ρυθμίζονται σε χρόνο ικανώς απέχοντα από την διενέργεια των εξετάσεων και όχι μεσούντος του αντίστοιχου διδακτικού έτους, πολλώ δε μάλλον κατά την λήξη του»

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι από την πλευρά της υπουργού Παιδείας έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και εάν οι εισαγγελικές αρχές συναινούν στο ότι συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, να αποστείλουν αμελλητί την μήνυση στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να διαχωριστεί η δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα (υπηρεσιακούς παράγοντες, ηθικούς αυτουργούς, κ.λπ.).

protothema.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...

Διαμαρτυρία γάλλων αγροτών έξω από το εξοχικό του Μακρόν: Άφησαν κοπριά κι ένα… φέρετρο

Στο στόχαστρο των γάλλων αγροτών που επίσης βρίσκονται στους...