22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Μαγική βαρκάδα κόστους 15.000 ευρώ για τρεις Χανιώτες που δεν τήρησαν τα μέτρα απαγόρευσης

Ημερομηνία:

Για μια ζωη θα θυμούνται την βόλτα με τη βάρκα που αποφάσισαν να κάνουν τρία άτομα με τα σκάφη στην Γεωργιούπολη.

Για κακή τους τύχη έγιναν αντιληπτοί από το λιμεναρχείο που τους έγραψε πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή συνολικά 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής  απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, επιπρόσθετα, «η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει».

Οι περιορισμοί δεν αφορούν πολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι.

Μεταξύ άλλων των απαγορεύσεων εξαιρούνται παιδιά με αυτισμό, πολίτες με σκλήρυνση κατά πλάκας και πολίτες σε φάση αποκατάστασης, που μπορούν να κολυμπάνε με πιστοποιητικό και γνωμοδότηση του γιατρού τους.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...