13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μαζεύουν διαδικτυακά υπογραφές ενάντια στην κατάληψη Rosa Nera – Ελάχιστο το ενδιαφέρον

Ημερομηνία:

Ανώνυμα και με μικρό ενδιαφέρον από χθες το πρωί συλλέγονται υπογραφές μέσω της πλατφόρμας Avaaz υπέρ της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera. Η συλλογή υπογραφών γίνεται υπό τον τίτλο: “Τέλος στη ΠΑΡΑΝΟΜΗ κατάληψη στη Ρόζα Νέρα στα Χανια. Άμεση εκκένωση ζητάνε οι Χανιώτες.” ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν συλλεχθεί πάνω από 10 υπογραφές.

Τις τελευταίες ώρες, και μετά και τη δημοσίευση σχετικής είδησης από ειδησεογραφικά πρακτορεία έχει αυξηθεί ο αριθμός αυτών που υπογράφουν με 69 άτομα (δίχως επώνυμα) να υποστηρίζουν το αίτημα.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Θεωρείτε λογικό σήμερα, εντός ενός Δημόσιου χώρου να υπάρχει μια συλλογικότητα, η οποία συλλογικότητα έχει στο παρελθόν ταχθεί ανοικτά υπέρ της ένοπλης βίας, η οποία καταλαμβάνει δημόσιο χώρο;

Κε Μητσοτάκη είχατε πει:

Την αμέριστη στήριξή του στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη δημιουργία προσκομμάτων στην παραχώρηση, ενώ δεσμεύτηκε για την οριστική πάταξη αντίστοιχων φαινομένων όταν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία.

Όπως είχε πει: «Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, αλλά και στην “αγάπη που δεν κρύβεται” για τις ομάδες του αντιεξιουσιαστικού χώρου, δημιουργεί προσκόμματα προσπαθώντας να καθυστερήσει το έργο.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος η λογική, η νομιμότητα και το κράτος δικαίου θα επικρατήσουν. Θα χρειαστεί όμως μάχη ακόμα και για τα αυτονόητα, κόντρα σε αγκυλώσεις και πρακτικές που κρατάνε τη χώρα πίσω.

Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ιδρύματος. Και δεσμεύομαι πως όταν γίνουμε κυβέρνηση θα μπει οριστικό τέλος σε αυτά τα φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ