12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Παρίσι | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένα τεράστιο πλήθος διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο του Παρισιού το Σάββατο απαιτώντας από τη Γαλλία να αλλάξει ριζικά τη στάση της απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η πορεία οργανώθηκε από το κόμμα Les Patriotes (The Patriots) με επικεφαλής τον Florian Philippot, πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του Εθνικού Ράλι της Marine Le Pen. Ονομάστηκε «η εθνική συνάντηση της αντίστασης», η συγκέντρωση προσέλκυσε «χιλιάδες και χιλιάδες» ανθρώπους, σύμφωνα με τον Philippot, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 2014 και 2019, ανέφερε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Αντίσταση» και μικρότερα πλακάτ που έγραφαν «Frexit» – μια αναφορά στο αίτημα να αποχωρήσει η Γαλλία από την ΕΕ. Πολλοί διαδηλωτές κυμάτιζαν επίσης την εθνική σημαία.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο Philippot στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πλήθος φώναζε: «Ας φύγουμε από το ΝΑΤΟ!». Απαίτησαν επίσης την αποπομπή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καθώς έκαναν πορεία κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου, όπως φέρεται να δείχνουν τα πλάνα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την «πολεμική υποκίνηση» του ΝΑΤΟ, καθώς και την οικονομική «διακοπή» και τους «περιορισμούς ενέργειας και υγείας», που συνδέονται με τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Γάλλοι αξιωματούχοι δεν σχολίασαν τη συγκέντρωση και δεν παρείχαν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των διαδηλωτών. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν κυρίως το γεγονός. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Les Patriotes, παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις 3 και 17 Σεπτεμβρίου.

Η αναταραχή έρχεται καθώς η Γαλλία αγωνίζεται ολοένα και περισσότερο να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, κύρια αιτία της οποίας είναι η πολιτική κυρώσεων της ΕΕ. Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας CRE προειδοποίησε ότι τα ιδιωτικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, εάν υπάρξουν σοβαρά κρυολογήματα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...