22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Επένδυση στα Φαλάσαρνα: Αρνητικές γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες της Π.Α. Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου

Ημερομηνία:

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση για τα 3/4 της επένδυσης στα Φαλάσαρνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό απόσπασμα:

H γενική διεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης, η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού, αλλά και το τμήμα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της ΠΕ Χανίων ….

Έπειτα από την εξέταση των δεδομένων από τα τεύχη της ΣΜΠΕ της τουριστικής δραστηριότητας της εταιρείας «ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ Α.Ε.» και με βάση τις παρατηρήσεις του Κεφ. Δ, η υπηρεσία μας γνωμοδοτεί αρνητικά για την ύπαρξη οποιασδήποτε επέμβασης στο δυτικό τμήμα της έκτασης και συγκεκριμένα στους τομείς ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV,) στους οποίους εντοπίζονται οι οικότοποι προτεραιότητας Androcymbium Rechingeri και juniperus spp. – λόχμες των παραλιών με άρκευθους.

…… Συνεπώς κατά την άποψη της υπηρεσίας μας δεν δύναται να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε έργο η δραστηριότητα στη ζώνη που συναντώνται είδη ή οικότοποι προτεραιότητας.

Η υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση για την υλοποίηση της τουριστικής δραστηριότητας στο ανατολικό τμήμα της έκτασης και συγκεκριμένα στον τομέα Ι.

Όπως προαναφέρθηκε στο ΚΕΦ. Δ.3.3, και Δ.5, η υπηρεσία μας έχει την άποψη ότι στο δυτικό τμήμα της εγκατάστασης θα πρέπει να απομακρυνθούν οι χώροι στάθμευσης των δύο επιχειρήσεων αναψυχής και εστίασης και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των απειλούμενων ειδών Androcymbium rechingeri, juniperus spp., τις υποτυπώδεις κινούμενες θίνες κλπ.) και ανάδειξης τους με την παρακολούθηση του Τμήματος του ΟΦΥΠΕΚΑ Δυτικής Κρήτης και την συνδρομή του ΜΑΙΧ.

Επίσης να καθοριστούν κανόνες για τη πρόσβαση με σχετική απόφαση του ΥΠΑΑΤ με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΝ, βάση του άρθρου 13 της σχετ. ΚΥΑ της Κοινοτικής οδηγίας 92/43/ΕΟΚ.

“Όχι” και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση όμως και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου αφού με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Πέμπτης (15 υπέρ έναντι 11 κατά) έδωσε θετική ψήφο στην εισήγηση που είχε κάνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή στο τμήμα της επένδυσης στην παραλία των Φαλάσαρνων ενώ πήρε θετικό θέση αλλά μονο υπό όρους για το τμήμα που βρίσκεται στο πίσω τμήμα των Φαλάσαρνων.

Διαβάστε ποια ήτν η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κισσάμου την οποία ενέκρινε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...