19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μαζική η κινητοποίηση των λογιστών στα Χανιά: “Ούτε να αρρωστήσουμε δεν επιτρέπεται!” | Φωτός

Ημερομηνία:

Οι λογιστές των Χανίων προχώρησαν σε τρίτη 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας στις κακές συνθήκες εργασίας τους που έχουν χειροτερεύσει και λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Σήμερα προχώρησε σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ Χανίων απαιτώντας μεταξύ άλλων:

  • Παράταση εφαρμογής My Data για όλο το 2021 (και ανάλογα των συνθηκών βλέπουμε)
  • Κατοχύρωση του Επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος ασθενείας
  • Υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως 31/10/2021

Σε δηλώσεις του ο προεδρος του Συλλόγου Λογιστών Χανίων κ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης είπε:

“Ακόμα και για τον παιδικό σταθμό, ακόμα και για μια σύμβαση ενός δασκάλου θα χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς TAXIS. Το πιο σημαντικό όμως πρόβλημά μας είναι η αντιμετώπισή μας, ιδίως στο θέμα της ασθένειας, όπου οι λογιστές δεν έχουν το δικαίωμα να ασθενήσουν χωρις να φάνε πρόστιμο! Δηλαδή αν ασθενήσουν και σταματήσουν θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις, να τρέχουν στα δικαστήρια για να γλυτώσουνε τα πρόστιμα! Αυτό είναι απαράδεκτο! Το μονο που έχει δοθεί είναι σε περίπτωση θανάτου λογιστή, δίνουν 10 μέρες προθεσμία για το ΦΠΑ, όχι για το εισόδημα!

Σε όλες τις χώρες λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες δίνετε περισσότερος χρόνος στους λογιστές για τις φορολογικές δηλώσεις. Στην Ελλάδα όχι μονο δε δίνουν περισσότερο χρόνο αλλά δίνουν και λιγότερο σε σχέση με πέρυσι! Γιατί το κάνουν αυτό; “

Σημειώνουμε ότι το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Τοπολιανάκης ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του τονίζοντας ότι:

“Για μας ειναι οι άμεσοι συνεργάτες μας. Σχεδον κάθε μέρα με όλες αυτές τις αλλαγές το πρώτο μέλημά μας είναι να πάρουμε τον λογιστή. Και μόνο με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να διαβάσει και να μας απαντήσει υπεύθυνα”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...

Τ’ άκουσες τα νέα Καλλιάνε; Το ΕΣΥ νοσεί!

Του Δημήτρη Καρυωτάκη Η ιστορία με το βουλευτή - μετεωρολόγο Γιάννη...